Naděje na postup žije. Čeští volejbalisté porazili na mistrovství světa do 21 let Tunisko 3:0

Čeští volejbalisté ve druhém vystoupení na mistrovství světa hráčů do 21 let v Bahrajnu vyhráli. S Tuniskem si v pátek výběr trenéra Jana Svobody poradil 3:0 na sety a stále může pomýšlet na postup do další části turnaje.

Rífá Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českým volejbalistům se na ME daří

(ilustrační foto) | Foto: Alexandr Satinský / MAFRA | Zdroj: Fotobanka Profimedia

O něj budou Češi hrát v závěrečném utkání základní skupiny proti Íránu a výsledek rozhodne o jejich konečném umístění v tabulce. Do další části turnaje postoupí první dva týmy, celky na třetím a čtvrtém místě jdou dál rovněž, ale mohou už dosáhnout nejvýš na deváté místo.

„Začali jsme nervózně. Nehráli jsme náš volejbal a přizpůsobili se jejich hře. Dělali jsme hodně nevynucených chyb a to nás stahovalo dolů. Pak jsme ale udělali pár dobrých obran na síti i v poli a dohráli těžké bodovky. To byl takový klíč, jak vyhrát ten zápas,“ zhodnotil pro Radiožurnál kapitán Ondřej Piskáček.  

Česká jednadvacítka startuje na mistrovství světa v samostatné historii teprve podruhé, předloni v domácím prostředí obsadila patnáctou příčku. Československo se na šampionátu představilo dvakrát – v roce 1991 bylo sedmé, o dva roky později získalo bronzové medaile.

Mistrovství světa volejbalistů do 21 let v Bahrajnu:
Skupina B:
ČR - Tunisko 3:0 (21, 21, 21)
13.00 Írán - Rusko.

pka, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme