O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Merkelová: Oceňování uhlíku je pro Německo nejefektivnější způsob, jak dosáhnout klimatických cílů do roku 2030
2019-07-19 21:10:23 cri

Oceňování uhlíku (Carbon pricing) je pro Německo nejefektivnější způsob, jak dosáhnout klimatických cílů do roku 2030. Na roční tiskové konferenci v Berlíně to dnes uvedla německá kancléřka Angela Merkelová. „Při vytváření příslušných politik je třeba zajistit sociální rovnováhu," zdůraznila Merkelová.

Německý „kabinet pro změny klimatu" v čele s Angelou Merkelovou svolal 18. července večer schůzi na ochranu klimatu, aby prodiskutoval plány týkající se oceňování uhlíku, včetně zvýšení daní z pohonných hmot a zemního plynu a zavedení obchodování s emisemi uhlíku.

Merkelová poukázala na to, že oceňování uhlíku představuje velký krok Německa v reakci na klimatické změny. Oceňování uhlíku může podpořit inovaci, nikoli naopak. „Vzhledem k tomu, že Německo nebude schopno splnit klimatické cíle do roku 2020, je ještě důležitější zajistit dosažení klimatických cílů do roku 2030," uvedla německá kancléřka.

Merkelová mimo jiné řekla, že tyto politiky budou oficiálně zavedeny do praxe na nadcházejícím zasedání kabinetu pro změny klimatu v září letošního roku. „Jedním z našich úkolů je účinně integrovat klimatické cíle s ekonomickým rozvojem a účastí společnosti," dodala Merkelová.

Dlouhodobým cílem Německa je stát se klimaticky neutrální zemí. Podle současných plánů hodlá Německo snížit do roku 2020 emise skleníkových plynů o 40 % a do roku 2030 o 55 %. Německá vláda zřídila v březnu letošního roku kabinet pro změny klimatu, který měl do léta představit návrh zákona na boj proti klimatickým změnám.

Pepa

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China