Rozhodčí v Kontinentální hokejové lize si budou muset dávat pozor na nadváhu i sociální sítě

Od nové sezony nebudou rozhodčí v Kontinentální lize hodnoceni jen podle výkonů na ledě. Nově jim jejich komise stanovila i dvě netradiční omezení, která budou muset dodržovat.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodčí pomáhají Ústí. Za jejich aktivitou stojí Martin Novák (vpředu).

Rozhodčí v KHL budou muset od nové sezony dodržovat nová nařízení (ilustrační foto) | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

Tím prvním je omezení používání sociálních sítí na internetu. Důvodem má být zajištění bezpečnosti informací.

Vladimír Šindler: Jedna z nejtěžších oblastí pro rozhodčího je psychická odolnost

Číst článek

„Nemyslím si, že je to v dnešní době úplně logický krok. Mají pokyn k tomu, aby se na sociálních sítích nevyjadřovali ke konkrétním situacím v utkání,“ řekl Radiožurnálu šéf extraligových rozhodčích Vladimír Šindler.

Sudím v tuzemské nejvyšší soutěži podobný zákaz nehrozí, dvou českých rozhodčích se ale týkat bude. Duely v Kontinentální hokejové lize totiž bude už čtvrtým rokem rozhodovat Martin Fraňo a nově ho doplní také Jan Hribik.

Sudí v KHL si navíc budou muset i hlídat nadbytečné kilogramy. Rozhodčím, kteří překročí hranici normy, dokonce hrozí pokuta.

Testy podstupují i čeští extraligoví sudí. Jakým způsobem bude komise rozhodčích příští sezonu kontrolovat jejich kondici, se do dozví na srpnovém semináři.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme