Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Soudce usnul při hlavním líčení: Předseda senátu ho budil kopanci!

Soudce Petr Braun si dal v soudní síni šlofíka
Soudce Petr Braun si dal v soudní síni šlofíka  (Autor: ČTK)
Autor: jad, jad - 
19. července 2019
19:39

Pořádný skandál! Soudce Městského soudu v Praze Petr Braun si »dal šlofíka« přímo při procesu! Probudily ho až kopance pod stolem od předsedy senátu. Za spánek, který zdůvodnil zdravotní indispozicí, vyfasoval výtku. 

Při projednávání případu Františka K. se začaly soudci zničehonic zavírat oči a padala mu hlava. Souzený právník, který dostal za podvod čtyři roky vězení, se později dožadoval přehrání kamerových záznamů z hlavního líčení. Vedení soudu ale podle serveru ceska-justice.cz tvrdilo, že mezitím byly smazány.

František K. proto oponoval, že jeho přítelkyně si průběh líčení natáčela na mobil a podal stížnost, protože soudce nebyl podle něj způsobilý rozhodovat a o věci tak rozhodl jen dvoučlenný senát. „Předseda senátu musel několikrát kopat soudce Brauna do kolene, aby ho vzbudil,“ tvrdí odsouzený. 

Měl jsem teplotu

Spáč klimbání zdůvodnil tím, že mu ten den nebylo dobře, cítil slabost a teplotu, a proto před začátkem líčení spolykal léky, které snižují horečku. Vedení soudu pochybení přísedícího posléze uznalo. Blesk se snažil získat vyjádření Petra Brauna, soudce ale na dotazy neodpověděl.

Příště budou větrat

„O pana Brauna se pravděpodobně pokoušela chřipka, a začal usínat. Místopředseda soudu mu jeho jednání vytkl. Předsedům senátů zároveň přikázal, aby v podobných případech jednání přerušili a učinili přiměřená opatření, například vyvětrali jednací síň, občerstvili se nebo se prošli,“ řekla včera Blesku mluvčí soudu Markéta Puci.

Soudil Berdycha i Polednovou

Petr Braun stál v letech 2011 a 2014 stál před kárným senátem Nejvyššího správního soudu. Poprvé byl za kritiku nadřízených odvolacích soudců zproštěn viny. V druhém případě dostal důtku za osm let průtahů v řešení kauzy náměstka ministra pro místní rozvoj Petra Formana a vytunelování evropských fondů.

Braun vešel také do povědomí například odsuzujícím rozsudkem nad prokurátorkou Ludmilou Brožovou Polednovou (†93), poslal ji do vězení za justiční vraždu Milady Horákové (†48). Soudil i kauzu gangu Davida Berdycha.

boxer ( 19. července 2019 20:33 )

Městský soud v Praze ,to je příběh sám o sobě . Pokaždé, když slyším název tohoto institutu ,tak se musím jen smát. Kdyby uměly zdi mluvit !!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání