Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zátah na Letné 2

Policisté provedli další preventivní akci v Letenských sadech. 

Před třemi týdny provedli policisté kontrolu v Letenských sadech, o čemž jsme informovali. Vzhledem ke zjištěným výsledkům jsme avizovali, že v brzké době provedeme další akci, což se stalo v pátek večer. Přibližně padesátka policistů opět zkontrolovala část parku, kde se mladiství a nezletilí scházejí. Tentokrát jich bylo na místě cirka padesát a každý komu ještě nebylo osmnáct let, se musel podrobit dechové zkoušce. Pozitivní ji měli tři mladiství, kdy všichni nadýchali do půl promile alkoholu. Policisté proto vyrozuměli jejich zákonné zástupce a následně budou informovat orgán sociálně právní ochrany dětí.

V souvislosti se zvýšeným počtem evidovaného protiprávního jednání za měsíc červen byl v místě posílen výkon služby policistů a strážníků městské policie. Za tento měsíc byly ze zmiňovaného parku hlášeny čtyři trestné činy, což naznačuje zlepšení situace. Nicméně i tak bude zvýšený výkon služby trvat dál.

Závěrem nutno zmínit, že případ napadení dvou čtrnáctiletých hochů ze začátku července, byl kriminalisty objasněn a podařilo se ztotožnit jednoho z útočníků. Vzhledem k tomu, že se jedná o šestnáctiletého chlapce, byl tento případ předán dle věcné příslušnosti do Benátek nad Jizerou, odkud mladistvý pochází. Případ byl kvalifikovaný jako výtržnictví, za což v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. U mladistvého je pak trest poloviční.

por. Bc. Jan Daněk – 19. 7. 2019

vytisknout  e-mailem