TOPlist

Xiaomi Mi Band 4 a čeština: poradíme vám, jak na to

Xiaomi Mi Band 4 9

Populární fitness náramek od Xiaomi s názvem Mi Band 4 je, jak název napovídá, čtvrtou generací náramku a první s barevným displejem (recenze). V jeho začátcích ho však trápí absence českých znaků, kterou sice lze vyřešit skrze alternativní aplikaci Mi Band & Tools, stále to ale není to pravé ořechové. Pro všechny, kteří nechtějí čekat na oficiální aktualizaci, si připravil vývojář s přezdívkou xpaulos2 jednoduchý návod, jak češtinu do náramku dostat.

xiaomi mi band 4 czech
Čeština zatím pro Xiaomi Mi Band 4 chybí

Jen pro pořádek musíme dodat, že nahrání češtiny provádíte na vlastní odpovědnost a SMARTmania.cz není zodpovědná za případné poškození zařízení.

Jak nahrát češtinu do náramku Xiaomi Mi Band 4?

Vývojář xpaulos2 uvádí dvě možnosti, jak češtinu do náramku dostat: skrze automatickou instalaci, nebo skrze manuální instalaci přes aplikaci Notify & Fitness. Nutno podotknout, že obě varianty se týkají pouze systému Android.

Automatická instalace

  1. Přesvědčte se, že je verze vašeho firmwaru 1.0.5.22 nebo vyšší
  2. Nainstalujte modifikovanou aplikaci Mi Fit (odkaz pro stažení) a na diskuzním fóru kontaktujte uživatele xpaulos2 pro zpřístupnění testovacího serveru
  3. Skrze modifikovanou aplikaci stáhněte a nainstalujte novou verzi firmwaru
  4. Změňte jazyk Mi Bandu 4 na francouzštinu

Manuální instalace skrze Notify & Fitness

  1. Verze vašeho firmwaru musí být 1.0.5.22
  2. Stáhněte nejnovější verzi aplikace Notify & Fitness (verze 8.9.8 ze dne 9. 7. 2019)
  3. Stáhněte MB4CZ.res.bin a nainstalujte v aplikaci
  4. Změňte jazyk Mi Bandu 4 na francouzštinu
Xiaomi Mi Band 4 12
Nečitelné notifikace jsou velkou kaňkou jinak skvělého náramku

Pokud vše šlo hladce, měli byste mít ve svém fitness náramku Xiaomi Mi Band 4 kompletní podporu pro český jazyk, tedy jak české znaky v notifikacích, tak české popisky v rámci systému náramku. Více informací, včetně zkušeností ostatních uživatelů, najdete na fóru GeekDoing, kde vzniklo celé vlákno zabývající se českým a slovenským jazykem v náramku Mi Band 4.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku