Zpěvák Karel Gott u příležitosti svých 80. narozenin poskytl České televizi rozhovor, ve kterém bilancoval a otevřeně promluvil o svém zdraví. Přiznal, že funguje hlavně díky doktorům. „Lékaři mě drží při životě! A také fanoušci,“ prohlásil v interview, které ve čtvrtek vyšlo na jeho internetových stránkách.

O svém zdraví v rozhovoru promluvil ještě jednou, v souvislosti se zrušeným megakoncertem v pražské O2 aréně, kde chtěl původně osmdesátku oslavit se svými fanoušky. Nakonec se potkal s vybranými kamarády a kolegy na oslavě v Divadle Na Jezerce.

„Mělo to jediné nepříjemné úskalí. Musel jsem bohužel zúžit seznam původně zvaných kamarádů a spolupracovníků na pouhých sto dvacet nejbližších. S ohledem na můj nevyzpytatelný zdravotní stav jsem měl jediné přání, mít oslavu s blízkými přáteli a kamarády z branže jako doma,“ vysvětlil Gott.

V Divadle Na Jezerce byl na konci června svědkem několikahodinového představení, které pro něj připravili. „Já jsem se už pak jen pohodlně usadil do mého křesla, převezeného s ostatním nábytkem a koberci z domova na jeviště, skvěle se bavil a cítil se úplně jako doma,“ popsal Slavík. „Tolik báječných osobností a kamarádů z branže pohromadě v jednom sále, to si pamatuji snad jen ze starých Silvestrů s Vladimírem Menšíkem...“ dodal s vděkem.

Až do svých padesáti let Karel Gott narozeniny nebral moc vážně, ani je nijak výrazně neslavil. „Nepřipadalo mi to důležité a měl jsem pocit, že mám ještě celý život před sebou,“ popsal. Změna ovšem přišla s padesátkou. „Najednou jsem si uvědomil, jak rychle to všechno uteklo, že času není nazbyt a člověk by měl být osudu vděčný za každý den, do kterého se probudí,“ vysvětlil Gott.

Zpěvák se také vyjádřil k tomu, proč nyní nepřijímá nabídky na koncerty. „Pozastavil jsem své koncertní tempo, ale dřívějšímu závazku doktora Petra Pečeného, který se podílí na dramaturgii festivalu Benátská!, chci dostát. Proto vystoupím se svým orchestrem pětadvacátého července večer na zahajovacím koncertu tohoto sympatického festivalu,“ řekl Gott.

Hlavními hvězdami ve Vesci u Liberce budou vedle něj švédští Europe, ale zahrají třeba i Dalibor Janda, Peter Nagy, Richard Müller, Václav Neckář, Lenny, No Name, Chinaski, Yo Yo Band či Čechomor.

VIDEO: Karel Gott po své oslavě: Doufám, že Ivana ocení mou lásku

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott po své oslavě: Doufám, že Ivana ocení mou lásku David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
190 fotografií