Meghan s Harrym mají zaděláno na velký problém! Při nedávné rekonstrukci jejich sídla ve Frogmore Cottage, v hodnotě 75 milionů korun, prošla změnou i jejich rozlehlá královská zahrada. Vévodkyně s vévodou ze Sussexu si ale na poslední chvíli rozmysleli, jak by měla zahrada vypadat a rozhodli se původní, úřady schválený plán, pozměnit. 

Královský pár neměl změnu úředně schválenou, a tak jim hrozí v lepším případě pokuta a v tom horším budou muset navrátit veškeré práce, které na sídle proběhly, do původního stavu! Podle deníku Mirror nově unikly dokumenty, které ukázaly, že Meghan s Harrym zpětně shání povolení ke stavbě.

Do panství ve Frogmore Cottage se zamilovaný pár přestěhoval na začátku dubna, tedy chvíli před narozením jejich prvního syna Archieho (2,5 měsíce). Dvojice si chtěla vybudovat perfektní místo pro výchovu prvního potomka a změny prý byly nevyhnutelné. „Vévoda s vévodkyní ze Sussexu provedly nějaké změny v zahradě po vydání úředního povolení. O těchto změnách byly informovány místní úřady, které celou situaci řeší," prozradil Mirroru královský zdroj. 

Již v době, kdy se Britové dozvěděli celkovou částku za rekonstrukci, byli vzteky bez sebe. Harrymu a Meghan bylo nabídnuto, že se mohou společně usídlit v sousedství Kate (37) a Williama (37) v obrovském a zařízeném apartmánu, který čítá 21 místností, a nemuseli by tak utratit vůbec nic. To ale zamilovaná dvojice odmítla. „Stojí to všechno neskutečně moc peněz, přes 70 milionů korun! Tohle měli předpovídat a nastěhovat se vedle Kate a Williama!" rozčiloval se královský expert Robert Jobson v pořadu Good Morning America. 

„Nárůst rozpočtu královské rodiny v časech všeobecných škrtů překračuje všechny meze,“ zuřil Graham Smith z kampaně za vyhlášení republiky. „Pakliže školy a nemocnice čelí škrtům, utratit na královskou rodinu byť jen jedinou penci navíc je neospravedlnitelné,“ řekl deníku Sun.

V případě, že by se Meghan a Harrymu nepodařilo obdržet zpětně povolení ke stavebním pracem, hrozí, že budou muset navrátit celé sídlo do původního stavu před rekonstrukcí, a to už bude pro občany Velké Británie velké sousto. 

VIDEO: Vévodkyně Kate a Meghan na Wimbledonu 

Fotogalerie
151 fotografií