Zemřel dlouholetý primář onkologického oddělení MUDr. Milan Lysý
Foto: archiv Krajské zdravotní
Most

Ústecký kraj - Na smuteční obřad se rozloučit s MUDr. Milanem Lysým přišli v pátek 19. července 2019 do nového krematoria na Střekově bývalí kolegové dlouholetého primáře ústeckého onkologického oddělení a řada jeho pacientů. Špičkový lékař během své více než čtyřicetileté kariéry v ústecké nemocnici vyléčil tisíce nemocných.

MUDr. Milan Lysý do ústecké Masarykovy nemocnice nastoupil v roce 1973. Od roku 1985 působil na postu primáře onkologického oddělení dlouhých 28 let. „MUDr. Lysý věnoval prakticky celý svůj život péči o onkologické pacienty našeho kraje a pečoval o ně, dokud mu to jeho zdravotní stav umožňoval. Byl mezi pacienty velmi oblíben pro svoji vstřícnou a empatickou povahu. Bude nám všem moc chybět,“ uvedla primářka Onkologického oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., MUDr. Martina Chodacká.

MUDr. Milan Lysý byl absolventem 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Za jeho vedení získalo ústecké onkologické oddělení akreditaci pro radiační i klinickou onkologii a v roce 2007 statut komplexního onkologického centra. I po předání primariátu dál pracoval na oddělení v pozici ambulantního lékaře. Za 46 let své práce získal pověst vynikajícího odborníka, který vychoval řadu následovníků ve svém oboru. Svými kolegy byl uznáván pro rozsáhlé medicínské znalosti, klinické cítění a povahové vlastnosti.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru