Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Samsung Galaxy Watch Active 2 získají EKG, ale ne hned

20.7.2019, Milan Šurkala, aktualita
Internetem už kolují zprávy o připravované nové generaci chytrých hodinek Samsung Galaxy Watch Active 2. Ty by měly dostat systém měření EKG jako Apple Watch 4. Bohužel si ale na tuto funkci ještě počkáme.
Zákulisní informace naznačují, že by se 7. srpna měl vedle Samsung Galaxy Note 10 představit i další produkt, chytré hodinky Galaxy Watch Active 2. Ty by měly stejně jako Apple Watch 4 přinést funkci pro měření EKG, nicméně i když by měly být představeny ještě v tomto létě, tato funkce se stane aktivní až v první polovině roku 2020. Hodinky totiž stále ještě nedostaly FDA certifikaci, což ještě nějakou dobu potrvá a zákazníci si tak koupí funkčnost, kterou nebudou moci nějakou dobu využívat (a pokud hodiny certifikaci nezískají, nikdy ji ani nevyužijí).
 
Samsung Galaxy Watch Active 2
 
Hovoří se o tom, že budou existovat 3 varianty hodinek. Prvně to bude varianta s LTE připojením, Super AMOLED displejem a tělem z nerezové oceli. Dále přijde verze, která bude mít jen Bluetooth a využije hliníkové tělo. Nakonec tu bude ještě jedna verze s Bluetooth, která bude vytvořena se značkou Under Armour a má tak konkurovat edicím Nike od Apple nebo Adidas od Fitbitu. Galaxy Watch 2 by se měly objevit ve velikostech 40 a 44 mm, Galaxy Watch Active 2 pak má být jen jako 40mm verze. Varianty s Bluetooth mají být k dispozici jako tmavě modré, stříbrné nebo růžově zlaté, LTE verze pak přijdou jako černé (hodinky i pásek), zlaté hodinky s hnědým páskem nebo jako růžově zlaté hodinky s růžovým páskem. Nebude chybět podpora Samsung Pay, Bixby a Health.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama