TOPlist

Vivo NEX 2 chce zbořit hranice. Bude to první telefon zcela bez rámečků?

nex2

Prakticky všichni výrobci smartphonů se v současné době soustředí na jednu disciplínu – dostat co největší displej do co nejmenšího těla, ideálně displejem obsadit 100% čelní plochy. Jednou z posledních překážek je umístění selfie kamerky, ale i zde se věcí posouvají rychle kupředu. Prvního zcela bezrámečkového smartphonu se tak možná dočkáme v horizontu několika příštích měsíců. A která značka si uzme prvenství?

Vivo NEX 2 zcela bez rámečků?

Podle informátora Ice Universe by mohla na trůn usednout čínská značka Vivo, která je v této oblasti velmi progresivní. Už loňský model NEX zaujal mírou využití čelní plochy displejem, jeho následovatel by v tom měl jít ještě dále. Podle přiloženého renderu by měl dostat panel, který je po stranách zahnutý a nahoře a dole je doplněn pouze o titěrný rámeček. 100% využití čelní plochy to tak patrně nebude, ale bude se tomu velmi blížit.

Podobně jako u první generace Vivo patrně schová selfie kamerku do výsuvného mechanismu, i když mohli bychom se dočkat i čelního fotoaparátu zabudovaného přímo do displeje. Čínské značky Xiaomi a Oppo již letos dokázaly, že to možné je. Bohužel zatím nemáme žádné informace o tom, kdy (a zda vůbec) bude Vivo NEX 2 představen.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku