reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Wizz Air vyzývá ke změně hesel, rostou obavy z hacku

20.7.2019, Milan Šurkala, aktualita
Wizz Air vyzývá ke změně hesel, rostou obavy z hacku
Zákazníky nízkonákladové letecké společnosti Wizz Air v posledních hodinách znepokojil e-mail, který je vyzývá ke změně jejich hesla. Rostou tak obavy z toho, že byly systémy aerolinek napadeny hackery.
Pokud máte registraci u nízkonákladové letecké společnosti Wizz Air, tak vám přišla (nebo patrně velmi brzy přijde) zpráva o tom, že si máte změnit heslo do systému. Ten hovoří o tom, že byly detekovány jisté "nesrovnalosti" v systémech, které byly vyřešeny, ale v zájmu ochrany dat byla zákazníkům resetována hesla a ti byli vyzváni k tomu, aby si vytvořili nová. Ta musí mít 7 až 16 znaků, mít písmena i číslice (podporována jsou malá i velká písmena, číslice a speciální znaky).
 
Wizz Air logo
 
Wizz Air zároveň vyzývá zákazníky, aby stejná hesla nepoužívali na jiných stránkách, což je naprosto správný požadavek. Na základě toho rostou obavy z toho, že byly systémy Wizz Airu hacknuty a mohlo dojít k odcizení dat, nicméně aerolinky něco takového popírají a říkají, že k žádnému útoku nedošlo. Tak doufejme, že se jen nesnaží něco zakrývat. Při dnešních pokutách za nedodržení GDPR (pod což spadá i nedostatečná ochrana osobních dat proti hackerům i neohlášení útoku) už padla nejedna obrovská pokuta. Své by o tom mohly vyprávět v British Airways, nad kterými nyní visí pokuta 183 milionů liber.
 
Wizz Air e-mail
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama