Můj kousek štěstí

Tříletá vnučka vyprávěla své vzpomínky

Nikdy jsem nevěřila na minulé životy. To, co se ale událo v naší rodině poslední dva roky, mě přesvědčilo, že se duše stěhují.

Když se naše Rozárka rozpovídala, čekaly jsme různá moudra. Ona mě a mou dceru i přesto překvapila.Neměla sice ještě velkou slovní zásobu a neuměla se přesně vyjadřovat, zato její myšlenky přesahovaly rámec normálního dítěte. Jakmile Rozárka usnula, vedly jsme s její matkou vždycky dlouho debatu na téma, jestli je možné, aby se duše vracely.Nechali jsme toho teprve poté, co přišel domů Rozárky táta - nevěřící Tomáš a zatvrzelý realista, a řekl, ať toho necháme, že jsou to nesmysly. Tím se hovor o duších ukončil a já jela raději domů.

Přišel po své smrti

Před rokem se stala tragédie, tatínek Rozárky zemřel při dopravní nehodě.Byl to obrovský šok a pro dceru ztráta, ze které se vzpamatovává dodnes. Měli se s Lukášem moc rádi a fungovalo mezi nimi něco jako telepatie. Oba dokázali úžasně vycítit, když se druhému něco dělo. Dcera se psychicky zhroutila a celé dny proplakala.Večer se jí ale vždy ulevilo, měla prý pocit, že Lukáš (jeho duše) je v její blízkosti. Začala dokonce k „němu" mluvit a připadala si jako blázen. Něco ji donutilo, aby vzala papír a tužku. Nechápala proč, ale udělala to.Četla sice o automatickém psaní, ale její názor na to byl, že si lidi vymýšlejí, aby byli zajímaví.

Vedl ruku své ženy?

Položila tužku na papír a čekala, co se bude dít. Tužka se náhle pohnula, dceru z toho zamrazilo, ale držela ji dál a zírala, co na papír píše.V průběhu psaní nemohla slova přečíst, protože tužka psala vše dohromady jako slovo bez konce. Na konci listu musela rychle dát ruku opět na začátek nového řádku, jinak by psala ruka sama dál po stole. Teprve až psaní skončilo, začala luštit.A bylo to opravdu šokující. Četla slova lásky, jak moc dceru i Rozárku zeť miluje, a také několik intimností a vzpomínek, které znaly jen ty dva. Dcera našla i zprávu pro jeho rodiče, aby na něj v dobrém vzpomínali, a maminka si dala pozor na cukrovku.Týden nato ji opravdu lékař odhalil diabetes. Dcera tak komunikovala s mrtvým manželem dlouho, napsal jí, že bude mít můj muž žlučníkový záchvat a Rozárka vyhraje konkurz na nějakou reklamu. Všechno se splnilo.

Vtělí se do vnuka?

Před dvěma měsíci Lukáš dceři napsal, že se musí rozloučit, ale jen proto, že se mezi nás brzy vrátí. Že je moje snacha těhotná, ale ještě o tom neví, a zeť dostal šanci se vtělit. Tomu jsme nemohli uvěřit.Když ale syn vzápětí přišel s tím, že budou mít miminko, byly jsme s dcerou v šoku. Nic jsme ale synovi a jeho ženě neřekli, oba jsou inženýři a všechny tyto teorie považují za nesmyslné. My s dcerou ale více své a s napětím se těšíme na nový přírůstek do rodiny.Tužka od té chvíle přestala psát, zeť už nepřišel. Jsme zvědavé, jaké miminko bude a zda se začne projevovat jako manžel mé dcery. Že tomu tak bude nám potvrdila i malá, dnes už pětiletá Rozárka. Řekla mi před dvěma týdny, že se její tatínek z nebíčka vrátí.A to jí dcera o svém automatickém malování nikdy nevyprávěla.

Daniela (59), Táborsko .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden