Moje sladké tajemství

Vypěstujte si klíčky plné vitamínů a minerálů

Uplatní se při léčbě cukrovky

Už velmi malý klíček v sobě totiž nese tolik prospěšných látek, že se mu velká rostlina nikdy nemůže vyrovnat. Věděli jste, že když sníte jen 1 lžíci salátových klíčků ředkvičky, dostane vaše tělo tolik blahodárných látek, jako kdybyste najednou zkonzumovali třicet ředkviček z obchodu? Klíčky totiž obsahují mnoho vitamínů, minerálů, bílkovin a spoustu dalších užitečných látek, které lidský organismus jistě ocení.

Proto se čerstvé klíčky skvěle uplatňují při léčbě nemocí cév, cukrovky, poruch metabolismu a při detoxikaci organismu.

Zpomalují stárnutí buněk

Navíc jsou velmi lehce stravitelné, a tak nezatěžují trávicí trakt. Právě naopak, usnadňují vstřebávání bílkovin z potravy, čímž napomáhají správnému zažívání.

Protože klíčky obsahují spoustu železa, jsou vhodné i pro pacienty se špatným krevním oběhem. Vitamín A, který je v nich bohatě přítomen, zase zpomaluje stárnutí buněk, jejich rohovatění, a umí tak účinně předcházet šerosleposti.

Pokud jich chcete mít po ruce dostatek, pusťte se do nakličování sami. Je to velmi jednoduché a ekonomicky nenáročné. Klíčky luštěnin, obilovin či semen můžete jíst syrové, třeba na chlebu s máslem, nebo je vložit do polévky či jimi obohatit pomazánky. Získáte tak z nich maximum živin. Naklíčené luštěniny můžete i uvařit, ale mějte na paměti, že vařením podstatně snížíte obsah tolik potřebných enzymů.

Je libo pšenici nebo řeřichu

Je úžasné, že každé naklíčené semínko má úplně jinou chuť. Vy můžete vyzkoušet třeba naklíčená semínka ředkviček, která obsahují čtyřikrát více železa než špenát, a dokonce osmkrát více než červená paprika.

Skvělá je rovněž pšenice, která vás překvapí svou jemnou a nasládlou chutí. Lahodné jsou rovněž klíčky řeřichy seté, která byla v dávném Orientu považována za zázračnou rostlinku..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden