Turisté se mohou plavit po řece Moravě z Kroměříže do Kvasic

KROMĚŘÍŽ - Dvanáctimístná loď společnosti Kroměřížská plavební začne v sobotu 20. července vozit turisty po řece Moravě, a to na trase z Kroměříže do Kvasic a Bělova. Serveru Zilin.cz to uvedl mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek.

„Je to další zatraktivnění turistické nabídky ve městě, mám z toho radost,“ řekl starosta Jaroslav Němec. Loď bude jezdit v sobotu a v neděli, a to až do září. Start je vždy v 10.00 z Erbenova nábřeží.

Základní okruh Kroměříž – Kvasice – Kroměříž měří 18 kilometrů a jeho absolvování trvá asi 2,5 hodiny. Dospělí zaplatí za lístek 200 korun, děti do patnácti let (jen v doprovodu dospělého) se budou plavit zdarma. Lidé si mohou také pronajmout celou loď, základní okruh přijde na 2 000 korun.

Zájemci o delší projížďku si mohou objednat okruh Kroměříž – Kvasice – Bělov – Kroměříž, který je dlouhý 24 kilometrů, plavba trvá asi tři hodiny a pronájem celé lodi přijde na 3 000 korun. „Zájemci o pronájem lodi na objednávkový okruh mohou volat na číslo 777 727 981, kde se lidé také dozvědí informace o volné kapacitě lodí na základním okruhu,“ doplnil vedoucí radničního odboru kultury a cestovního ruchu Pavel Zrna.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x