Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Pátrání po pětiletém Davídkovi skončilo tragicky: Policie našla chlapečkovo tělo

Pátrání po pětiletém Davídkovi skončilo tragicky: Policie našla chlapečkovo tělo
Zdroj: extra.cz
tragédie
Po deseti dnech intenzivního pátrání po pětiletém Dawídkovi Ž. vyhasly všechny naděje. Chlapce, který 10. července odešel společně se svým otcem z domova, našla polská policie mrtvého. Dawídkův otec a matka žili odděleně, otec ho odvedl z domova a následně jí poslal zprávu, že už svého syna nikdy neuvidí. Ještě toho večera spáchal sebevraždu.

Vyšetřovatelé našli bezvládně tělo Dawídka v okolí vodních nádrží, které už jednou prohledávali. Jsou si jistí tím, že se jedná právě o pohřešovaného chlapečka, soudí tak podle mnoha indicií, jako je například oblečení shodné s popisem.

Do intenzivního pátrání se zapojil i vrtulník s termovizí, potápěči a mnoho dobrovolníků. Matka malého chlapečka stále doufala, že její syn bude nalezen živý a zdravý. Policisté se ale od začátku obávali, že otec ještě před sebevraždou zabil i Dawídka, čemuž nasvědčovala i krev v jeho autě.

Únos svého syna měl muž plánovat po dlouho dobu. Už celé dva týdny před incidentem totiž nechodil do práce a dokonce i zavolal do Dawídkovy školky, že se tam chlapec teď nějakou dobu neobjeví. Matka neměla nejmenší ponětí, co její bývalý plánuje.

Rodiče Dawídka žili odděleně, jeho otec prý matku psychicky zneužíval a v důsledku závislosti na hracích automatech dostal sebe i rodinu do finančních problémů. Policie pracuje i s verzí, že právě pocit vlastního selhání ho mohl dohnat k sebevraždě. S manželkou se dostal do konfliktu, který pro něj mohl být motivací k vraždě Dawídka, která podle psychologa mohla být v jeho očích formou pomsty.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy