Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Malíková sbírá medaile i mezi juniorkami, z ME si odveze bronz

Běžkyně Barbora Malíková získala bronzovou medaili na juniorském mistrovství Evropy. Ve Švédsku doběhla třetí na 400 metrů.

Barbora Malíková
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Sedmnáctiletá dorostenecká mistryně světa i Evropy si ve finále zlepšila osobní rekord na 52,37 sekundy a o čtyři setiny překonala 38 let starý český juniorský rekord Taťány Kocembové. Vítězná Ruska Polina Millerová byla o 65 setin rychlejší.

Malíková, která měla v zimě zdravotní problémy, byla z úspěchu po přesunu do vyšší věkové kategorie nadšená. "Já jsem snad ještě v životě po závodě nebrečela a teďka jsem opravdu naměkko, i jsem trošku brečela. Já mám po obrovsky psychicky náročné sezoně, měla jsem i nějaké zranění. Já to teďka nechápu," uvedla.

Na medailovou příčku se protlačila výborným finišem ze čtvrté pozice. "Když jsem viděla, že jsem na čtvrtém místě, řekla jsem si: 'Já jsem nikdy nebyla čtvrtá. To nebudu ani teďka.' Zabrala jsem a ono to vyšlo," vyprávěla Malíková.

Na stejné trati juniorů obsadil Martin Krsek rovněž v národním rekordu těsně za medailemi čtvrté místo.

Výškařka Bára Sajdoková obsadila s výkonem 184 cm páté místo. Dva čeští sprinteři běželi finále dvoustovky, Tomáš Němejc skončil šestý s odstupem 22 setin za medailí.

Je nám líto, video expirovalo.
Barbora Malíková překonala český juniorský rekord na 400 m
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články