Dynamo vyhrálo na Slovácku, na Spartu je už beznadějně vyprodáno

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - 20.07.2019 19:24


Fotbalisté českobudějovického Dynama dnes ve 2. kole FORTUNA:LIGY vyhráli v Uherském Hradišti na hřišti Slovácka 2:0 a získali tak první body. Domácí prohra s Opavou Jihočechy nijak nepoznamenala, zato domácí po minulé výhře na Spartě čekali určitě víc. V dalším kole přivítá Dynamo v pondělí 29. srpna právě Spartu (18.00) a utkání už je beznadějně vyprodané.

1. FC Slovácko - Dynamo České Budějovice 0:2 (0:1)

Domácí byli sice od úvodu aktivnější, ale žádné nebezpečí od nich nehrozilo. Jihočeši vycházeli ze zabezpečené obrany, směrem dopředu spoléhali zejména na rychlé brejky. A v 18. Minutě se dočkali první prvoligové branky. Čolič našel centrem Provoda, jenž se prosadil přes Jurošku a hlavou vsítil svůj první gól v první lize. Od té doby Slovácko vypadlo z role, hodně kazilo a naopak černobílí byli aktivnějším celkem. Znovu centroval Čolič, tentokrát Provod ale balon nedostihl. Ještě před poločasovou pauzou posílal nabídku do šestnáctky Javorek, Ledecký balon prodloužil k Provodovi, který ale mířil pouze do boční sítě.

I po přestávce byli nejdříve aktivní domácí, ale v koncovce jim to nešlo. Ze slušné pozice zakončoval Dvořák, ale branku netrefil. Podobně dopadla i příležitost Navrátila po přímém kopu. Jihočeši bez výraznějších problémů kontrolovali jednobrankový náskok a nadále hrozili z rychlých protiútoků. Po jednom z nich Čolič hledal Ledeckého, před ním značně nejistě odehrál míč na roh Hoffmann. S blížícím se závěrem se Slovácko přeci jen dostávalo do tlaku, Havlík z trestného kopu branku o pár decimetrů přestřelil. Nápor domácích uťal v 85. minutě Provod, který se proháčkoval obranou soupeře, prostrčil míč na Táborského, jenž pojistil výhru Dynama.

Branky: 17. Provod, 85. Táborský. Žluté karty: Daníček - Kulhánek, Javorek, Novák, Kladrubský. Rozhodčí: Lerch - Blažej, Kříž. Diváků: 4089.

Slovácko: Trmal - Juroška (80. J. Krejčí), S. Hofmann, Šimko, Reinberk (40. Divíšek) - V. Daníček - M. Petržela (65. Vasiljev), Navrátil, Havlík, Kalabiška - P. Dvořák.

Dynamo: Staněk - Čolić, Havel, Novák, Kladrubský - Havelka, Kulhánek - Schranz (69. Mršić), Javorek (86. Čavoš), Provod - Ledecký (78. Táborský).

arm