Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Letní šatník využijete i na podzim. Stačí vlastnit těchto 8 kousků!

21. července 2019 | 06:00

Když se přiblíží konec letní sezony, nekompromisně vždy uklidíte všechno oblečení na dno skříně a vytáhnete ho zase až napřesrok? To není potřeba, když budete mít ty správné kousky, mohou s vámi strávit i nemalou část podzimu. Které fungují perfektně v létě i na podzim?

Místo těžkých bundiček vyzkoušejte sako, nejlépe bílé nebo béžové. Skvěle bude fungovat s šaty, sukněmi i kalhotami jakéhokoliv typu. Nejlépe však využijete ty se zkrácenou délkou nohavic. Vybírat můžete plátěné materiály nebo klasické džíny. Na podzim si k nim vezměte tenisky nebo lodičky.

Letní sandálky nahraďte takzvanými mules, u nichž máte pouze otevřenou patu. Hodí se navíc jak na dovolenou, tak do práce. Dalším kouskem je vyšívaná halenka. Ta se vám bude taktéž hodit u moře i v kanceláři.

Mules jsou ideálním řešením do přechodného období.
Autor: archiv firem

Co se týká šatů, budete potřebovat dva druhy. Zavinovací květované šaty se vám budou hodit na letní večery a s koženou bundičkou a kotníkovými botami je pak unosíte i na podzim. Květy se hodí na všechny sezony a my je milujeme.

Ty druhé jsou černé jednoduché šaty na ramínka. Z takových šatů sestavíte outfit prostě kamkoliv. V létě stačí pár doplňků a na podzim můžete přidat již zmíněné sako.

Pruhované tričko je možná synonymem pro léto, ale rozhodně se hodí i na chladnější měsíce. Pokud pruhy nejsou vaším šálkem kávy, stačí mít univerzální bílé tričko.

Pokud milujete sukně, univerzální je ta, která je lehká, takže vám v ní nebude v létě horko, ale zároveň taková, ke které se hodí nadměrné úplety. Ideální je délka do půli lýtek: midi. 

Pořiďte si kousky dle našeho seznamu, ty nejlepší najdete v naší fotogalerii:

Autor: Markéta Luštincová