Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Minimalistický šatník: letní denimové lásky

Design

  5:36
Pláže, slunce, dlouhé dny pozvolna se linoucí, teplé noci, přátelská poklidná atmosféra, táboráky a grilování - léto jako z plakátů cestovních kanceláří. Léto je symbolem příjemných zážitků a času odpočinku. Léto je symbolem pro nové krátkodobé i dlouhodobé lásky. Jak na tu denimovou radí Lenka Mulabegovič.

Nechejte se ovlivnit jejich živoucí oranžovou, žlutou, červenou a fialovou - nabijí vás energií a spokojeností. Barvy ovlivňují naši náladu a tak využijme teplých letních měsíců a naplňme naše těla a mysl pozitivními zážitky a myšlenkami, ať přečkáme i šero dlouhých večerů. foto: Lucie Vysloužilová

Nebarvený denim

Denimové oblečení je celoročně trendy, záleží na zvolených doplňcích a barevnosti. V letních měsících tíhneme ke světlejším barvám a lehčím materiálům. Při letošních měsících jednoznačně vyhrává nebarvený denim, který přináší osvěžení do našich šatníků. Na přírodním denimu krásně vynikne struktura, zblízka vidíte částečky bavlníku a krásu nepravidelnosti. Přírodní barva denimu září létem, splývá s pískem. Vynikne pak při zpracování modelu střihové řešení. 

Pakliže se bojíte, že barva je náchylná k rychlejšímu špinění, nezapomeňte, že bílá a světlé variace zažily svůj boom v 80. létech minulého století. Navíc světlé barvy teplo a světlo odrážejí, tmavé barvy pohlcují.

Denimové oblečení je celoročně trendy, záleží na zvolených doplňcích a...

Šaty, sukně, košile a plavky

Léto pro většinu z nás znamená čas odpočinku, dovolených, prázdnin, pobytů venku. Nechceme příliš přemýšlet, co na sebe a šatník by měl být snadno kombinovatelný a univerzální. Léto je časem maxi i mini. Důležitým společným jmenovatelem však zůstávají kvalitní materiály a zpracování. Praktičnost denimu je k nezaplacení. Kombinovat můžeme například vzdušnou oversized šatovou košili s minimalistickými triky či plavkami. Maxi svrchní vrstvu můžete opásat extravagantním páskem. K širokým kalhotám námořnickému stylu postačí triko (nemusí být nutně pruhované).

Barevnost a kontrast

Nebarvený denim osvěžíme zářivými energetizujícími barvami, tak jako je léto samo. Rozhlédněte se kolem sem, nastal čas chutných sladkých plodů. Nechejte se ovlivnit jejich živoucí oranžovou, žlutou, červenou a fialovou - nabijí vás energií a spokojeností. Barvy ovlivňují naši náladu a tak využijme teplých letních měsíců a naplňme naše těla a mysl pozitivními zážitky a myšlenkami, ať přečkáme i šero dlouhých večerů.

LENKA MULABEGOVIČ

Lenka Mulabegovič je absolventka UMPRUM, s dlouholetou praxí v masové výrobě streetwearových a denimových firem. Po zkušenostech s navrhováním pro masovou výrobu s produkcí v Číně se rozhodla pro návrat k etičtější a kreativnější tvorbě s umělěckým podtextem a solitérním přístupem.

Založila spolu s přáteli vlastní značku Mi fashion label, kterou již pátým  rokem posouvá vpřed jasnějším a čistším rukopisem. V tvorbě kolekcí není zastáncem pouhého formálního minimalismu. Oděvy mají mít svůj příběh, identifikaci, rozmanité tvarosloví.

Autor:
Témata: léto, Denim, Čína, láska

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč