Google Mapy mají novinku pro Místní průvodce

Google Mapy mají novinku pro Místní průvodce
2019-07-20T22:39:01+02:00
• 21. 7. 2019

Google Mapy nejsou jen další projekt této společnosti, který by byl vyvíjen jen za zavřenými dveřmi. Dost se spoléhá také na informace z komunity, která například přispívá důležitými informacemi, ověřuje data a tak podobně. I z tohoto důvodu se nabízí program Místní průvodci, kde každý uživatel sbírá body a získává vyšší úrovně. Na oplátku se sem tam objeví nějaká odměna. Nyní jsme se dočkali jedné zajímavější novinky.

Google Mapy a Místní průvodci

Ve službě Google Mapy si můžete již delší dobu vytvářet seznamy míst. Například se nabízí předvolené jako Oblíbené, Chci navštívit a podobně. V základu jsou nastaveny jako soukromé, ale je možné změnit toto nastavení na veřejné, kdy jsou dostupné každému uživateli. Případně se zde nabízí možnost sdílení jen skrze odkaz. To znamená, že k zobrazení je zapotřebí speciální URL adresa.

Aby Google nalákal na tuto možnost, nově zavádí odměnu. Za zveřejnění jakéhokoliv seznamu dostane uživatel 10 bodů v rámci programu Místní průvodci. Dalších 5 bodů dostane za přidání popisu k danému seznamu. Můžete si tak třeba vytvořit tematické seznamy restaurací, míst k navštívení v konkrétním městě a podobně.

Seznamy v Mapách Google představují nejjednodušší způsob sdílení doporučení na vaše oblíbená místa. Teď můžete za každý vytvořený a zveřejněný seznam získat 10 bodů. Dalších 5 bodů pak získáte za užitečné informace, například pokud popíšete téma seznamu nebo když uvedete podrobnosti o jednotlivých místech. Vyzkoušejte naše tipy.

Místní průvodci Google – zvyšuje se odměna

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat