Představitelka Daenerys se připravuje na poslední Vánoce

Představitelka Daenerys se připravuje na poslední Vánoce
Last Christmas | Universal Pictures
Režisér Paul Feig od samého počátku věděl, že musí film natočit, už jen proto, že Emma Thompson své scénáře jen tak nerozdává. Rázem byl ale v poměrně velkém shonu, neboť musel stihnout snímek natočit dříve, než vánočně ozdobený Londýn sklidí výzdobu a bude po sváteční atmosféře, která přirozeně zkrášluje ulice tohoto britského velkoměsta každý rok.
daenerys-se-oblekla-do-vanocniho-a-pripravuje-se-na-posledni-vanoce-1
Emilia Clarke jako Kate a Henry Golding jako Tom | Universal Pictures/Entertainment Weekly
Natáčení probíhalo v ulicích Londýna tři týdny před Vánocemi a divákům tak neunikne žádné z nejslavnějších a nejkrásnějších míst tohoto města. Všechny světla, zvuky, památky i nábřeží u Temže, vše osvětlené, nazdobené a plně autentické.
Další týden natáčeli filmaři v Covent Garden, kde se nachází vánoční obchod Yuletide Wonderful, v němž pracuje hlavní hrdinka Kate.
daenerys-se-oblekla-do-vanocniho-a-pripravuje-se-na-posledni-vanoce-2
Emilia Clarke a Henry Golding | Universal Pictures/Entertainment Weekly
"Vánoční obchod je místo, kde najdete ještě víc Vánoce než všude jinde, a je otevřený po celý rok," uvedl Feig. "Pro někoho to ale může být až moc, zvlášť pokud jste jako Kate a nemáte tu správnou vánoční náladu."
A není se čemu divit, kdo by chtěl být v práci celý den oblečený jako elf a vypadat směšně ve chvíli, kdy k vám do krámu vstoupí naprosto báječný chlap!
Zároveň ale nečekejte úplně odlehčenou romantickou zábavu, tvůrci filmu přiznávají, že půjde o film, který v sobě má i trochu dramatu. "Snímek je o lásce a zamilování se, ale i o tom, jak se lidé snaží napravit svůj život z rodinných důvodů. Jak se může rodina rozpadnout a jak těžké je ji dát zase dohromady a vypořádat se s těžkostmi, které mohou přijít," dodal režisér.
Emma Thompson začala psát scénář před několika lety, když byl George Michael, autor písně Last Christmas, ještě naživu. Věděl, že se film připravuje a filmaři od něj dostali své požehnání. Měli i právo pracovat s jeho pozůstalostí, díky čemuž je snímek protkaný zpěvákovou hudbou a dokonce obsahuje i jednu dosud nevydanou skladbu, která zazní na samotném konci filmu.
Takže slovy Paula Feiga: "Budete se smát, budete plakat, emoce se budou střídat, ale vše v rámci vánoční nálady." Premiéra Last Christmas je stanovena na 28. listopad letošního roku.