Klip týdne: Korn se v poušti vrací ke kořenům

První ochutnávku z připravovaného alba Nothing vypustili do světa američtí Korn již před měsícem v podobě audiozáznamu. Nyní ke skladbě You'll Never Find Me představili i oficiální videoklip.

Videoklip režiséra Andreje Gavrisse se odehrává v poušti. Představuje vědce, který svým dalekohledem pozoruje noční oblohu, když vtom meteorit zasáhne Zemi. Jeho části pak studuje ve své laboratoři. To vše se prolíná se scénami sebe sama v mladší verzi střídajícími se se záběry kapely. Zelený mech, který při tom vypěstuje na své kůži, postupně zničí ostatní vědce v laboratoři…

Třinácté studiové album Nothing vyjde 13. září a podle slov členů kapely se v něm vrací ke svým kořenům. „Řekl bych, že je to jako pokračování našeho posledního alba (Serenity Of Suffering, 2016). Je to opravdu těžké a energické, je v tom  spousta energie. Vrátili jsme se ke kořenům toho, co je Korn, v našem zvuku, v textech a v citech písní…,“ přiblížil novinku kytarista Brian „Head“ Welch.

Frontman Jonathan Davis pak časopisu Kerrang! prozradil, že je na novinku velice hrdý. „Tvrdě jsem na tom pracoval,“ řekl. „Ostatní členové tvrdě pracovali a odváděli skvělou práci. Je to velmi temné album.“

Davis si prožil těžké chvíle poté, co jeho manželka Deven, s níž žili v odloučení, loni v srpnu zemřela. „Je to v podstatě o všem, co se loni stalo. Je to pro mne velmi emocionální a já se už nemohu dočkat, až to lidé uslyší,“ přiblížil v rozhovoru. „Je to tím vším nasáklé, nebudu říkat, že ne. Ale takto jsem řešil vždycky své problémy. Dávám srdce a duši do svého umění,“ dodává Davis. 

Celé album je pak o bitvě mezi dobrem a zlem. „Hluboko v naší Zemi žije mimořádná síla… Je to místo, kde se černé a bílé energie připojují k našim duším a formují naše emoce, volby, perspektivu a nakonec naši vlastní existenci,“ přibližuje Davis. No, máme se zřejmě na co těšit.

Korn (psané často jako KoЯn) je americká metalová kapela založená roku 1993, původem z Bakersfieldu, Kalifornie. Skupina vznikla po rozpadu L.A.P.D. (kapely, ve které byli 3 členové Korn). Korn za celou svou dosavadní kariéru prodali jen ve Spojených státech více než 16,5 milionu alb, přičemž obdrželi šest nominací Grammy, z toho dvě vítězné (pro „Freak on a Leash“ a „Here to Stay“). Navíc jsou považováni za tvůrce nového metalového stylu, tzv. nu-metalu a nové vlny amerického heavy metalu. Svým jedinečným stylem si vybudovali status jedné z nejznámějších a nejuznávanějších kapel hudebního světa.

Členové: 
Jonathan Davis – zpěv, dudy
Reginald „Fieldy“ Arvizu – basová kytara
James Christian „Munky“ Shaffer – kytara, zpěv
Brian „Head“ Welch – kytara, zpěv
Ray Luzier – bicí

Diskografie:
Korn (1994)
Life Is Peachy (1996)
Follow the Leader (1998)
Issues (1999)
Untouchables (2002)
Take a Look in the Mirror (2003)
See You on the Other Side (2005)
Untitled (2007)
Korn III – Remember Who You Are (2010)
The Path of Totality (2011)
The Paradigm Shift (2013)
The Serenity of Suffering (2016)
The Nothing (2019)

Zdroj: Wikipedia

Korn
Zdroj: ČT24/Facebook Korn