Pod Strahovem několikrát vítězové sedmičkového turnaje v ragby si zazpívali Marseillaisu

První ročník mezinárodního turnaje v ragby o sedmi hráčích mužů vyhrál tým ozbrojených sil Francie, který se ve finále střetl s výběrem Hesenska. Francouzi finále vyhráli na počet položených pětek 7:0 a během rozhodujícího střetnutí rozveselili i své fanoušky, kteří jim při utkání a rovněž při vyhlašování výsledků zazpívali několikrát hymnu Francie Marseillaisu.


SportovníListy.cz & Českéragby.cz byly na místě děje ..



Na turnaji, který se hrál 330 minut na hřišti Tatry Smíchov, šest týmů odehrálo celkem 11 utkání, z nichž tři skončila s nulou ve výsledku. Jediným čistě z českých hráčů složeným týmem byl výběr Dukly, který odehrál jen tři utkání s bilancí dvě výhry a jedna prohra. Dukla dokonce porazila pozdější finálový tým Hesenska 28:21, ale celkové skóre při stejné bilanci všech týmů jedna výhra a jedna prohra  rozhodlo, že Dukla skončila ve skupině na třetím místě. Proto Dukla hrála jen o páté místo, na které nakonec nedosáhla.

Radost pohledět bylo na hru ragbistů reprezentující francouzské ozbrojené síly. Francouzi vyhráli všechna čtyři utkání a z toho dvě s nulou ve výsledku včetně finále. Jejich veselost se protáhla až do vyhlašování výsledků. Není divu, neboť vítězný tým byl odměněný 5000 eury a s menší částkou se radovali členové i dalších týmů, kromě šesté Dukly, na které zbyla pro hráče jen věcná cena. 




     Praha 20. července  2019



Mezinárodní turnaj v ragbyových sedmičkách Prague rugby sevens

Zápasy ve skupinách
Hessensko - Pirates   27:19  * Dukla Hessensko 28:21 * Pirates - Dukla 31:21
France "7"  - NRV "7"  25:7  * SA Saffas - France "7"  0:33 * NRV "7"  -  SA Saffas 33:0
Semifinále
Hessensko - NRV "7"   24:9  *  Pirates - France "7"  7:31
O páté místo ...  SA Saffas - Dukla  29:17
O třetí místo  ...  Pirates - NRV "7"  31:36
Finále ...   France "7" - Hessensko 43:0.
Pořadí: 1. France "7", 2.  Hessensko, 3. NRV "7" (Německo), 4. Pirates (Výběr zahraničních hráčů, který sestavil Antonín Brabec), 5. SA Saffas (Výběr ragbistů z Jižní Afriky působících v Česku a za které si zahrál Tomáš Forst z Pragy),  6. Dukla.

(ps, SportovníListy.cz &  Českéragby.cz, foto: Petr Skála)