V Česku se rocková legenda zdrží jen několik hodin. Dorazila krátce před koncertem soukromým tryskovým letadlem, kterým hned po něm zase hudebníci chtějí odletět. Jejich předvoj, který vystoupení připravil, čítal dvě desítky lidí.

Britská skupina The Cure
The Cure splní ostravské sny. Organizátoři si mnou ruce

"Na hudbě této kapele jsem vyrůstal. Kdysi jsem byl na jejich koncertě dvakrát. Posledních 15 let ale ne. Byly jiné starosti. Hlavně rodina. Děti už nám ale odrostly, tak jsme využili příležitosti a přijeli do Ostravy," řekl Kamil z Brna. Vlastimil z Ostravy je také nadšen z účasti The Cure na festivalu. "Dlouhé roky jsme si říkali, že bychom kapelu na Colours of Ostrava chtěli vidět. Dnes jsem nadšený, že jsem se toho dožil," řekl.

Jaký byl druhý den Colours of Ostrava? Podívejte se. 

Ředitelka festivalu Zlata Holušová řekla, že smlouva s kapelou pro ni znamená splněný sen. "Lepší a slavnější kapelu si k osmnáctému ročníku našeho festivalu nemůžeme ani přát. Je to pro nás obrovská pocta. Vždyť The Cure patří k největším legendám světové hudby, ovlivnili několik generací muzikantů a kapel. Přestože letos oslavili 40 let své existence, The Cure prostě nestárnou," uvedla.

Přes 1500 koncertů

The Cure založil zpěvák a kytarista Robert Smith v anglickém městě Crawley. Své první vystoupení kapela odehrála v roce 1978 a dosud absolvovala přes 1500 koncertů. Za dobu své existence The Cure vydali 13 studiových alb, několik koncertních filmů, živých alb i soundtracků, více než 40 singlů, pár knih i výběr největších hitů.

Hudební festival Colours of Ostrava 2019 v Dolní oblasti Vítkovice, 18. července 2019 v Ostravě.
Druhý den Colours of Ostrava: Dominantní Mariza,Tom Walker a Kryštof

Kapelou prošlo celkově 13 členů a v současné době The Cure vystupují ve složení Robert Smith - zpěv, kytary, Simon Gallup - baskytara, Jason Cooper - bubny, Roger O'Donnell - klávesy a Reeves Gabrels - kytary.

Osmnáctý ročník festivalu Colours nabídl na 24 scénách přes 350 programových bodů. Vedle koncertů také diskuse na mezinárodním fóru Meltingpot, dále divadla, workshopy, filmy, výtvarné instalace a další doprovodné aktivity.

Zlata Holušová
Šéfka Colours Zlata Holušová: Snažím se poslouchat co nejvíce účinkujících