V Kroměříži přibude přechod pro chodce i zastávky MHD

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice vybuduje nové místo pro přecházení v křižovatce ulic Moravská – Vrobelova a také nové autobusové zastávky v ulici Lesní před Domovem pro seniory Vážany. Postará se o to společnost Správa a údržba silnic Kroměřížska, serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Jan Vondrášek.

Náklady činí zhruba 1,5 milionu korun, hotovo by mělo být na podzim. „Místo pro přecházení ve zmíněné lokalitě citelně chybí a také zastávky ve Vážanech je již nutné modernizovat,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Nové místo pro přecházení bude zbudováno v ulici Moravská po pravé straně křižovatky od ulice Vrobelova naproti lékárny. „Nově budou doplněny přístupové chodníky ze zámkové dlažby a místo pro přecházení bude oboustranně nasvětleno,“ popsal Jaroslav Pajgr z radničního odboru rozvoje města.

V ulici Lesní se kromě nových zastávek počítá také s novým zálivem pro autobusy s povrchem z asfaltového betonu. Obě zastávky budou na místě stávajících zastávek. „Budou osazeny proskleným přístřeškem a lavicí,“ dodal Pajgr. Zastávky budou upraveny tak, aby na nich mohl zastavovat i nízkopodlažní autobus MHD, a i zde budou postaveny nové přístupové chodníky.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x