Marvel odhaluje pokračování svého miliardového superhrdinského světa. Vrátí se filmoví Thor i Doctor Strange

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

thor

Foto: Falcon

Chris Hemsworth jako Thor ve filmu Thor: Temný svět

0Zobrazit komentáře

V kinech se právě po evropských městech včetně Prahy prohání komiksový hrdina Spider-Man v podání Toma Hollanda a pro fanoušky tzv. marvelovského vesmíru to znamená jediné – končí jedna velká éra a začíná nová. Až dosud jsme však nevěděli, na koho se můžeme těšit dál. Následující roky ale budou opět nabité.

Řeč je o Marvel Cinematic Universe (MCU), což je svět se superhrdiny z komiksů od Marvelu, kteří se objevují ve filmech a seriálech. Celý filmový svět MCU odpálil v roce 2008 Iron Man v hlavní roli s Robertem Downeym Jr. a až do letošního Spider-Mana s podtitulem Daleko od domova přišlo do kin celkem 23 filmů, které byly různě pospojované a vyvrcholily zakončením v podobě Avengers: Endgame.

Šlo skutečně o velkolepé zakončení dlouhé ságy, jelikož Avengers: Endgame, kde se na jednom plátně sešly prakticky všechny největší hvězdy z předchozích filmů, se staly jedním z nejvýdělečnějších filmů všech dob. Na vedoucí Avatar už ztrácí jen pár set tisíc dolarů a prezident Marvel Studios Kevin Feige během právě probíhajícího Comic-Conu v kalifornském San Diegu oznámil, že ho jeho film nakonec opravdu překoná.

avengers-endgame

Foto: Falcon

Plakát k filmu Avengers: Endgame

To však není zdaleka vše. Celá Infinity Saga, jak jsou souhrnně nazývány první tři fáze z MCU, kde se objevili například Iron Man, Hulk, Thor, Captain America, Doctor Strange, Spider-Man a další, přinesla Marvelu a jeho mateřskému Disney desítky miliard dolarů. V průměru vydělal každý z 23 filmů téměř 1 miliardu dolarů, přičemž tuto metu překonalo hned osm snímků. Celkové tržby po celém světě už překonaly 22 miliard dolarů.

V čele jsou již zmínění poslední Avengers: Endgame, kteří utržili přes 2,7 miliardy dolarů, a pokud vše půjde podle plánu, Avatar Jamese Camerona najde poprvé od své premiéry v roce 2009 přemožitele. Marvel se však nehodlá zastavit. Až do posledního Spider-Mana, který byl definitivní tečkou za zmíněnou Infinity Sagou, jeho představitelé mlčeli o tom, kam svůj superhrdinský svět namíří dál, ale nyní poprvé promluvili.

witcher

Přečtěte si takéNejhorší příšery jsou ty, které sami vytvoříme. Netflix láká na očekávaného Zaklínače prvním oficiálním traileremNejhorší příšery jsou ty, které sami vytvoříme. Netflix láká na očekávaného Zaklínače prvním oficiálním trailerem

Své plány nemohl Marvel poodhalit jinde než na Comic-Conu v San Diegu, kde nyní prozradil, co plánuje z komiksů na filmová plátna, ale také do nové streamingové služby Disney+ vytáhnout v následujících dvou letech. A fanoušci se opět mají na co těšit. Novou Fázi 4 vykopne v příštím roce film vůbec poprvé věnovaný dosud vedlejší postavě Black Widow, kterou hraje Scarlett Johansson.

Prezident Marvel Studios Kevin Feige

„Letos jsme měli film nazvaný Avengers: Endgame a jak jste všichni mohli vidět, pro mnoho postav to znamenalo konec. Fáze 4 je tedy o začátcích a o tom, že se dozvíme nové věci o postavách, které jste mysleli, že již znáte, jako Black Widow,“ uvedl pro IGN na Comic-Conu Kevin Feige, který je jedním z hlavních mozků za současnou podobou marvelovského světa.

„Zároveň to bude o poznání nových postav jako The Eternals a Shang-Chi, nových dobrodružstvích Doctora Strange a Thora a seriálech na Disney+, u nichž slibuji, že budou neobyčejné a jaké je nikdo nečeká,“ dodal Feige a nastínil, co můžeme v nejbližších letech čekat.

Podívejte se níže, jaké filmy a seriály Marvel chystá a již oficiálně prozradil jejich vydání.

Film: Black Widow (květen 2020)

Jako první z nové fáze vtrhne do kin již zmíněná Black Widow. Americká premiéra je chystaná na květen příštího roku a film je již aktuálně v produkci. Hlavní roli Natashy Romanoff si opět střihne Scarlett Johansson, která měla až dosud ve filmech spíše vedlejší roli, ale nyní bude moci zazářit jako hlavní postava.

Režii si bere na starost australská režisérka Cate Shortlandová, která si vedle hlavní hvězdy vybrala i několik nováčků v rámci MCU. Jako Alexei se představí David Harbour, Florence Pugh si zahraje Yelenu a objeví se také O-T Fagbenle jako Mason a Rachel Weisz jako Melina.

black-widow-poster

Film: Eternals (listopad 2020)

Nové začátky v příštím roce budou představovat The Eternals, což bude úplně nová partička superhrdinů, kteří se dosud ve filmech v rámci MCU neobjevili. Do kin dorazí příští rok v listopadu a režii si bere na starost Číňanka Chloé Zhao, která stojí například za filmem Jezdec z roku 2017.

V hlavních rolích The Eternals se objeví Angelina Jolie jako Thena, Kumail Nanjiani jako Kingo, Richard Madden jako Ikaris, Salma Hayek jako Ajak, Lauren Ridloff jako Makkari, Brian Tyree Henry jako Phastos či Lia McHugh jako Sprite.

eternals-poster

Seriál: The Falcon and the Winter Soldier (podzim 2020)

První superhrdinský seriál z MCU, který dorazí na očekávanou streamingovou službu Disney+ a bude doplňovat filmové trháky, bude na podzim příštího roku The Falcon and the Winter Soldier. Jak již název napovídá, hlavními hrdiny se stanou Sam Wilson alias The Falcon (Anthony Mackie ) a Bucky Barnes alias The Winter Soldier (Sebastian Stan).

V seriálovém dobrodružství spolu budou oba bojovat proti nepřátelům krátce po událostech v Avengers: Endgame. V roli záporáka Barona Zema se objeví Daniel Bühl.

the-falcon-winter-soldier-poster

Film: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (únor 2021)

Dalším zbrusu novým hrdinou bude čínská postava Shang-Chi, která bude vůbec prvním asijským protagonistou v marvelovském světě. Různé zmínky se už o něm objevovaly v některých předchozích filmech a nyní se v podání kanadského herce Simu Liu objeví na filmových plátnech.

Film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings bude režírovat Destin Daniel Cretton a do kin dorazí začátkem roku 2021.

shang-chi-poster

Seriál: WandaVision (jaro 2021)

Začátkem roku 2021 se na Disney+ objeví také další seriál a znovu postaví do popředí dosud spíše vedlejší superhrdiny. Paul Bettany se vrátí v roli Visiona a Elizabeth Olsen jako Wanda Maximoff, respektive Scarlet Witch.

Tito dva se objeví mimo jiné po boku Teyonah Parris, která bude hrát dospělou Monicu Rambeau, jež se poprvé objevila ve filmu Captain Marvel.

wandavision-poster

Seriál: Loki (jaro 2021)

O tom, že vlastní seriál dostane také Loki, bratr Thora, který už měl ve filmech několikrát namále, bylo jasné delší dobu. Seriál Loki dorazí na jaře 2021 a hlavní role připadne podle očekávání Tomu Hiddlestonovi. A všichni budou netrpělivě očekávat, kam se Loki poděl, když se v Avengers: Endgame zmocnil vesmírného kamene?

loki-poster

Film: Doctor Strange and the Multiverse of Madness (květen 2021)

Velký návrat chystá také Doctor Strange, který dostane v rámci MCU druhý vlastní film. Režisér Scott Derrickson bude spolupracovat s Benedictem Cumberbatchem a po boku Doctora Strange v jeho podání se ve filmu objeví také Elizabeth Olsen jako Wanda Maximoff, přičemž výše zmíněný seriál WandaVision má být s novým filmem o Doctoru Strangovi propojený.

doctor-strange-poster

Seriál: What If…? (léto 2021)

Marvel si na léto 2021 přichystal také jednu úplnou seriálovou novinku v podobě první animované série. V seriálu nazvaném What If…? chce představit alternativní reality v rámci celého marvelovského světa a přestože půjde o kreslený pořad, své hlasy mnoha známým hrdinům propůjčí hvězdy z hraných filmů a seriálů.

Známé je zatím to, že novou postavu The Watcher namluví známý herec Jeffrey Wright, kterého můžete znát například ze seriálu Westworld.

what-if-poster

Seriál: Hawkeye (2021)

Další vedlejší postava, která dostane prostor ve vlastním seriálu, je Hawkeye, kterého bude znovu hrát Jeremy Renner. Premiéru bude mít někdy v roce 2021 a ústřední postavou seriálu bude i postava Kate Bishop, kterou mohou znát fanoušci z komiksů.

hawkeye-poster

Film: Thor: Love and Thunder (listopad 2021)

Přestože po Avengers: Endgame vůbec nebylo jasné, jak to s Thorem dopadne, chystá se na velkolepý návrat také tento asgardský superhrdina, který dostane už čtvrtý vlastní film. Zajímavostí je, že vedle Chrise Hemswortha se ve filmu znovu objeví také Natalie Portman, která by se měla stát prvním ženským Thorem. Koncem roku 2021 se po jejich boku objeví také Tessa Thompson.

thor-love-and-thunder-poster

Film: Blade (zatím neuvedeno)

Největším tajemstvím je zatím zahalen chystaný film Blade. Jisté je jen to, že se v něm jako hlavní hrdina objeví Mahershala Ali, ale na bližší detaily si budeme muset ještě počkat.

blade-poster

Veškeré výše zmíněné filmy a seriály jsou navíc plánem jen na následující dva roky. Jak napověděly i nedávno zveřejněné plány premiér Disney na několik dalších let, z marvelovského světa se toho chystá mnohem víc a můžeme očekávat, že se v následujících měsících, potažmo letech budeme dozvídat víc.

Kevine Feige již potvrdil, že se chystají pokračování Black Panthera a Captain Marvel a Marvel Studios začnou využívat také postavy z Fantastic Four a X-Men, které nově patří pod Disney. Bude tedy zřejmě docházet k zajímavým novým propojením a fanoušky komiksových superhrdinů podle všeho čekají další velmi zábavné roky.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym