Extraligový tým kladenských volejbalistů již dvakrát došel až do finále extraligy, vyhrál Český pohár a zdatně bojuje i v evropských pohárech.

I letos nastoupí již tradičně ve třech soutěžích. Na mezinárodní scéně se představí ve Vyzývacím poháru, do kterého nastoupí až v prosinci. Uniqa extraligu zahájí kladenští volejbalisté 5. října 2019.  Český pohár mužů odstartují ve čtvrtfinále 8. ledna 2020 a do evropského poháru CEV Volleyball Challenge cup 2020 vstoupí v prosinci 2019. Soupeřem jim bude na evropské scéně vítěz  duelu WALDVIERTEL  vs.  SCM “U” CRAIOVA. Hlavním trenérem rakouského WALDVIERTELU je český trenér Zdeněk Šmejkal, což je pro kladenské diváky a fanoušky velmi dobře známá volejbalová osobnost, která na Kladně také působila.

“Evropský pohár zahájíme proti vítězi z dvojice Waldviertel – Craiova. Samozřejmě bychom rádi hráli proti týmu českého trenéra Zdeňka Šmejkala z Rakouska, který tady u nás na Kladně dříve působil, je to lákadlo i pro diváky,” řekl do telefonu kouč volejbalistů Kladna Milan Fortuník.

Sestavu měli kladenští volejbalisté poprvé hotovou krátce po skončení předchozího ročníku. Dohodli se o návratu nahrávačské dvojice Haarlem – Fortuník, získali nadějného blokaře Mikulenku i skvělého levorukého útočníka Davida Kuboše. Trochu delší byla jednání o tom, kdo bude univerzál týmu. Začátkem července zveřejněn přestup brněnského bijce Okošanoviče, který nastoupí v následujícím ročníku už v dresu Kladna.

Sestava volejbalistů Kladna pro extraligovou sezonu 2019/20:

Nahrávači: Daan van Haarlem, Ondřej Fortuník

Blokaři: Adam Zajíček, Vladimír Sobotka, Mikulenka

Diagonální hráči: Stefan Okošanovič, Dominik Wallisch

Smečaři: Tomáš Hýský, David Kuboš, Miloš Vemič

Tým doplňují mladí smečaři Matěj Koloušek a Josef Vostárek

Libero: Milan Moník

 

 

Autor: Blanka Popelková