Garuda zakázala a pak znovu dovolila focení na palubě. Kvůli ručně psanému menu

Palubní menu psané rukou na papíře vytrženém z bloku. Foto: Ruis VernandesPalubní menu psané rukou na papíře vytrženém z bloku. Foto: Ruis Vernandes

Nechtěnou pozornost získala letecká společnost Garuda Indonesia. Cestujícím krátce zakázala na palubě fotit a natáčet videa poté, co po sociálních

Nechtěnou pozornost získala letecká společnost Garuda Indonesia. Cestujícím krátce zakázala na palubě fotit a natáčet videa poté, co po sociálních sítích začalo kolovat menu rozdané cestujícím v byznys třídě. Bylo napsané rukou na papíře vytrženém z bloku.

Na nezvykle napsané menu upozornil indonéský vlogger Rius Vernandes, který letěl s Garuda Indonesia v byznys třídě ze Sydney na Bali. Vernandes snímky zveřejnil na sociálních sítích, kde se spustila vlna silných reakcí. Vernandes má přitom jen na YouTube přes půl milionu sledujících, přes sto tisíc pak na instagramu.

Nabídnout menu napsané rukou, zvláště pak v byznys třídě, není známkou vysoké profesionality, i když je zřejmé, že se zaměstnanci snažili o nápravu chybějící natištěného menu. Aerolinka následující den vydala instrukci palubním posádkám, aby zakázala cestujícím fotit a natáčet na palubě. Na zákaz upozornil jako první The Guardian.

Tím pro aerolinku ale celý problém neskončil: Vernandes našel tři dny po zveřejnění ve schránce dopis od indonéské policie, která si ho předvolala k podání vysvětlení. Návrh na policejní vyšetřování podle odborářů aerolinky podali někteří zaměstnanci, nešlo o iniciativu samotné aerolinky.  Podle agentury Reuters může být obviněn v Indonésii z trestného činu pomluvy.

Garuda Indonesia nakonec zákaz zrušila. Interní předpis podle aerolinky nijak nesouvisí s případem Vernandese a lidé si mohou dál na palubě fotit a natáčet pro svoji potřebu, pokud to neobtěžuje ostatní.

Pro indonéského dopravce jde o další negativní zmínku v médiích za poslední týdny. Indonéský server Coconuts nedávno upozornil na případ, kdy aerolinka v byznys třídě naservírovala jídlo z japonského fast foodu.

Tagy Garuda Indonesia
5 komentářů