Česká pobočka Madeo se bude podílet na mobilní hře Proxi
Zajímavosti Článek Česká pobočka Madeo se bude podílet na mobilní hře Proxi

Česká pobočka Madeo se bude podílet na mobilní hře Proxi

Radek Raudenský

Radek Raudenský

21. 7. 2019 16:00

A to díky vítězství v soutěži.

Reklama

Český herní průmysl zaznamenal další úspěch. Společnost Madeo - respektive její zlínská pobočka - se bude podílet na vývoji hry Proxi společně se Samem Wrightem, člověkem stojícím za sérií The Sims či SimCity. Sam Wright totiž vyhlásil soutěž Proxi Art Challenge, kde měli soutěžící vytvořit v Unity tři vzpomínkové scény ze svého života. Zlínské studio si se svým výtvorem Moments of Life zajistilo první místo a tím i již zmíněnou účast na vývoji.

Všichni jsme vyrostli při hraní her od Willa Wrighta. V kanceláři si dokonce čas od času při nostalgické notě pouštíme soundtracky z jeho her, a proto se účast v soutěži jevila jako neuvěřitelná šance potkat se osobně. Cenou pro vítěze totiž byla mimo jiné i večere s ním v San Francisku. Jsme velmi pyšní, že máme možnost se do tohoto unikátního a inovativního projektu zapojit. Kromě špičkových grafiků a vývojářů se totiž na hře Proxi podílí i tým odborníků na neurovědy a NLP, zakladatel Foursquare Dennis Crowley či Andy Hertzfeld, který působil v Applu

Tak se k projektu vyjádřil Pavel Novák, kreativní ředitel a tvůrce Moments of Life, a Martin Landsberger Pospíšil. Celá hra má fungovat jako lidský mozek, díky čemuž odhalí hráčovo podvědomí a zhmotní ho. Vše by mělo být dokončeno během letošního podzimu, kdy Proxi vyjde na mobilní zařízení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama