První závod V4 Special Series Vasarosnameny-Nyiregyhaza startoval včera. V něm byl z prostějovských závodníků nejúspěšnější Lichnovský, když obsadil 19. pozici a na vítěze ztratil 55 vteřin. Tomáš Bárta vyhrál speciální sprinterskou prémii.

Následoval závod V4 Special Series Debrecen-Ibrany, kde se týmu TUFO-PARDUS Prostějov dařilo ještě o poznání lépe. Tomáš Bárta v něm vybojoval skvělé třetí místo, Denis Rugovac navíc uzavřel první desítku.

Do Maďarska nás jela většina po odpočinku, přesto jsme měli ty nejvyšší ambice. Včera se nám to úplně nepovedlo, o to více jsme si dnes hlídali rozhodující momenty. To se nám podařilo a když se začal peloton dělit, zůstali jsme s Karlem a Denisem v popředí. Asi dvacet kilometrů před cílem se začala vzdalovat skupina, kterou jsme si s Tyborem (pozn. Patrik Tybor – slovinský závodník) dojeli a pokračovali jsme v šesti. Jednomu závodníkovi se pak podařilo ještě odjet, náskok před pelotonem jsme ale udrželi až do cíle, takže jsme spurtovali o druhé a třetí místo. Byť jsem se po volnu necítil příliš dobře, skončil jsem ze skupiny druhý a celkově to tedy znamenalo třetí místo. Skvělý týmový, který jsme dnes podali ještě podtrhli kluci 10. a 14. místem. Moc jim všem děkuji za super spolupráci.“

Výsledky