S ofenzivní prezentací jsem byl spokojený | SK Slavia Praha
Více

S ofenzivní prezentací jsem byl spokojený

Trenér Jindřich Trpišovský hodnotil výkon svých svěřenců i přes drobné výtky kladně. „S ofenzivní prezentací jsem byl spokojený."

„Až na některé pasáže druhého poločasu hodnotím utkání veskrze pozitivně. Dali jsme venku pět gólů, máme tři body, v přechodové fázi jsme převedli některé hezké akce. Určité situace nebyly vyřešené ideálně, představoval bych si, že v některých pasážích předvedeme lepší výkon. Zápas byl o tom, abychom přežili jejich nástup na začátku a zůstali u svojí hry. Jaromír Zmrhal nám poté pomohl, s prezentací do ofenzivy jsem celkově spokojený,“ hodnotil utkání v Teplicích trenér Jindřich Trpišovský.

Se dvěma výhrami a šesti získanými body po úvodních dvou kolech je trenér sešívaných nadmíru spokojený. „Jsme hodně rádi, hráli jsme venku se Zlínem, Teplicemi, pak nás čeká doma Olomouc a poté znova hrajeme venku, navíc jsme měli krátkou přípravu. Ze začátku soutěže jsme měli respekt. Jsme rádi, že jsme získali šest bodů, postupem času jsou naše výkony kvalitnější, běžecky i herně jsme na tom byli lépe než ve Zlíně. Dva zápasy, šest bodů, spokojenost,“ má jasno Jindřich Trpišovský.

První minuty v sešívaném dresu, okořeněné premiérovým gólem, prožil proti Teplicím Nico Stanciu. „Chtěli jsme, aby byl s týmem, i když je jeho manko velké. Je s námi krátce, každá minuta na hřišti je plus pro nás i pro něj. Měli jsme dvě varianty, kdy tam půjde, ta druhá nastala. Ukázal, proč jsme ho přiváděli, proměnil gólovou příležitost, měl klid na míči a vytvořil šanci pro Júsufa. Na druhu stranu spoustu míčů zkazil, není ještě sladěný s týmem. Celkově to ale byl dobrý debut, jeho první střela v dresu Slavie byla gólová. Jeho i nás ale ještě čeká obrovský kus práce, abychom ho začlenili do týmu,“ má jasno trenér Slavie.

„Nico trénuje v trochu v jiném režimu, více než ostatní hráči, jeho nasazení bude záležet na typologii zápasu. Je fajn, že ho můžeme ve volném týdnu zatížit, aby mohl o víkendu v zápase dostat deset, patnáct, třicet minut. Ukázal ale, že může zúročit práci křídel i útočníků a může to být výborná spojka útoku se zálohou,“ přibližuje Jindřich Trpišovský.

Tlak na pozici Josefa Hušbauera, kterého v zápase s Teplicemi střídal, však dle slov Jindřicha Trpišovského Nico Stanciu nevyvíjí. „Střídání bylo domluvené, Pepa Hušbauer měl zdravotní problémy, domluvili jsme se o poločase, že v 60. minutě půjde dolů. Pepa je navíc osmička, Nico je klasická desítka, proto jsme ho přivedli.“

Trenér sešívaných je spokojený i se složením a hrou stoperské dvojice. „Situace je taková, že hrají Ondřej Kúdela a David Hovorka, kteří kromě jedné situace předvedli proti Teplicím top výkon. David Hovorka neprohrál jediný souboj. Michala Frydrycha jsme předělali zpět na stopera, můžou tam hrát Alex Král i Vladimír Coufal. Kvalitativně i personálně máme tyto posty obsazené. Upřímně teď o nikom neuvažujeme, rozhlížíme se do zahraničí, abychom si případně někoho připravili do budoucna. Některá jména padla z důvodu, že se nedokážeme domluvit na podmínkách přestupu. Hráče ale teď máme, výšku může zvýšit Michal Frydrych, proti Teplicím ale hráči ukázali, že pozice stopera určitě není naše Achillova pata,“ má jasno Jindřich Trpišovský.

Trenér Slavie vyhlíží i návrat marodů do sestavy sešívaných. „Lukáš Masopust začne od pondělí trénovat s týmem, je to drobnější zranění, rezonance byla v pořádku. Příslib byl, že by v pondělí nebo úterý mohl trénovat. Stanislav Tecl i Milan Škoda jsou absolutně v pořádku, oba trénují, byl tam nějaký skluz, proti Teplicím nebyli v nominaci spíše z typologických důvodů. Milan o víkendu doháněl některé věci, oba jsou ale už stoprocentně zdraví,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články