TOPlist

Dívka s iPhonem málem zkazila svatební fotku. Používejte mobil s rozumem, radí fotografka

Wedding photographer rants against iPhone

Fotoaparáty v chytrých telefonech doznaly během několika posledních let výrazného zlepšení. Za určitých okolností dokáží dokonce nahradit profesionální techniku. Zmíněné okolnosti však rozhodně nezahrnují situaci, kdy vytáhnete telefon k pořízení rychlého snímku a zakryjete tak výhled profesionálnímu fotografovi najatého na danou akci. A přesně tohle se rozhodla udělat dívka, který téměř zničila důležitý okamžik na svatbě.

Najatá svatební fotografka Hannah Stanleyová se právě chystala pořídit jedinečný snímek otce vedoucího svou dceru špalírem, když se jí v záběru z ničeho nic objevila ruka s iPhonem, která téměř zničila celou kompozici. Stanleyová naštěstí hbitě zareagovala a vzniklé situaci se přizpůsobila. Mnoho nicméně nechybělo k tomu, aby snímek putoval rovnou do koše.

K čemu ti ta fotka bude, ptala se fotografka na Facebooku

Profesionální fotografka se následně k situaci ostře vyjádřila na svém facebookovém profilu. V příspěvku apelovala nejen na svatebčany, ale obecně všechny účastníky jakýchkoliv akcí, aby důležité momenty prožívali bez zbytečného pořizování fotek, na které se v mnoha případech stejně nepodívají. Příspěvek se ihned po zveřejnění začal šířit internetem.

Nepřehlédnětě Někteří Američané ani nepoznají, jaký model iPhonu mají

„Toto je vzkaz pro dívku s iPhonem. Upřímně, co s fotografií plánuješ udělat? Vytiskneš si ji? Uložíš si ji? Budeš si ji každý den prohlížet? Ne, nebudeš. Nevěsta by si však fotografii vytiskla, aby si mohla připomínat ten vzácný moment, kdy ji otec ve svatební den vedl špalírem. Místo toho jsi mi zakryla výhled, abys vyfotila něco, co už ti nikdy k ničemu nebude,“ napsala mimo jiné Stanleyová.

Zákaz chytrých telefonů na svatbách by pravděpodobně ničemu neprospěl, jejich zodpovědnější používání však za úvahu rozhodně stojí.

Autor článku Marek Bartík
Marek Bartík
Redaktor serveru SMARTmania.cz a brněnský student. Vedle toho velký fanoušek videoher, jehož nepřestává udivovat jejich překotný vývoj. Svět kolem nás plyne takovou rychlostí, že se za ním mnohdy nestačíme otáčet, čímž se pro nás stává nepostižitelným.

Kapitoly článku