ASUS ROG Phone II dorazil. Maximální výkon se snoubil s dlouhou výdrží

7
ASUS ROG Phone II dorazil. Maximální výkon se snoubil s dlouhou výdrží
  • Nekompromisní výbava stojí na procesoru Snapdragon 855+
  • Obrovský displej se chlubí 120 Hz, podporou HDR a extrémně rychlou odezvou na dotyk
  • Nechybí čelní stereo reproduktory, dva vibrační motory a 3,5mm jack
  • V prostředí si budete moci vybrat mezi čistým Androidem a nadstavbou ROG UI

ASUS dnes světu oficiálně představil druhou generaci svého herního ROG Phonu. A nejen zarytí hráči se mají rozhodně nač těšit. Hledíme totiž na jeden z nejlépe vybavených telefonů současnosti. Po stránce designu se výrobce drží osvědčených ostřeji řezaných linií. Prvním velkým lákadlem se stane 6,59palcový AMOLED displej s Full HD+ rozlišením. To podstatné však teprve přijde. Zobrazovač podporuje HDR a pyšní se obnovovací frekvencí 120 Hz, přičemž zvolit můžete nižší hodnotu 90 Hz a běžných 60 Hz. Dotykový displej má vzorkovací frekvenci 240 Hz a díky optimalizaci jádra ASUS tvrdí, že dosáhl lepší odezvy displeje na dotyk, než kterou se pyšní iPhone Xs Max. Právě telefony Apple byly v tomto ohledu vždy v popředí, nyní možná dojde na výměnu stráží.

ASUS ROG Phone II

Displej nemá žádný výřez ani průstřel, je tak celý k dispozici pro co nejlepší zážitek. Jelikož na zadní straně chybí čtečka otisků prstů, není překvapením, že ji nacházíme přímo v displeji. O ochranu zobrazovače se stará sklíčko Gorilla Glass 6. V tenkém rámečku nad a pod se nachází dvojice čelních stereo reproduktorů. Ty ve spolupráci se dvěma výkonnými vibračními motorky dokáží zprostředkovat skutečně působivý zážitek ze zvuku a hraní her. Ve srovnání s loňským ROG Phonem mají být reproduktory 2,5krát hlasitější.

U herního telefonu jde samozřejmě především o výkon. Zde bude ROG Phone II vybaven naprosto ukázkově. Je osazen nejnovějším Snapdragonem 855+, který je zhruba o 15% rychlejší než Snapdragon 855. Velkorysá je 12GB operační paměť, stejně jako 512GB interní úložiště typu UFS 3.0. ROG Phone II má na zadní straně speciální průduchy, díky kterým se dokáže mnohem lépe chladit a udržet maximální výkon po delší dobu. Pokud by to bylo přeci jen málo, ASUS opět připravil příslušenství zvané AeroActive Cooler II. Jde o externí větráček, který dokáže snížit teplotu telefonu až o 5 °C. Hraní her má být co nejpohodlnější, neboť jsou k dispozici dva hardwarové trigerry po bocích, které úzce spolupracují s vibračními motorky.

ASUS ROG Phone II

V souvislosti s hraním je připraven 3,5mm jack, na který ASUS nedá dopustit z prostého důvodu. Tím není nic jiného, než co nejnižší latence (odezva), kdy je klasický jack mnohem rychlejší než bezdrátový kodek aptX LL. Na těle zařízení se nachází čtveřice mikrofonů, což znamená, že je v podstatě jedno, jak budete telefon držet, vždy bude k dispozici volný mikrofon, například pro komentování vašeho herního streamu. S tím dále souvisí i čelní 24megapixelová kamerka, která je uzpůsobená primárně pro práci v horizontálním režimu.

Prostředí si budete moci při zapnutí zařízení vybrat sami. Na výběr bude takřka čistý Android 9.0 Pie, případně Android obohacený o nadstavbu ROG UI. V prostředí bude na každý pád přítomný speciální herní launcher, který vám umožní nastavit, jaké nastavení má telefon přijmout při spuštění konkrétní hry. Například se tak 120Hz displej zapne jen u vámi zvolených her a při běžném užívání bude obnovovací frekvence snížena.

ASUS ROG Phone II

Čelní fotoaparát jsme již přiblížili výše, nyní přejděme k hlavním snímačům. Ty jsou zcela shodné se ZenFonem 6. To znamená, že hlavní fotoaparát má 48 megapixelů a doplňuje jej 13megapixelový ultraširokoúhlý objektiv se záběrem 125°. K telefonu bude k dispozici také tradiční řada příslušenství, kam patří nejen zmíněný větráček, ale také herní ovladač, který se nacvakne z boků telefonu, nebo TwinView Dock II přidávající další velkou obrazovku se 120 Hz a sekundární 5 000mAh baterii.

Pokud je řeč o bateriích, vězte, že ROG Phone II má ve svém těle baterii s kapacitou 6 000 mAh, což je již skutečně hodně. Výrobce uvádí, že umožní hrát náročnou hru PUBG při nastavení displeje na 60 Hz po dobu více než 7 hodin v kuse. Nabití sice chvíli zabere, ale dlouho trvat nebude. ASUS ROG Phone II podporuje rychlé nabíjení o výkonu 30 W.

V tuto chvíli není jasné, kdy se herní novinka dostane do prodeje. V případě českého trhu můžeme odhadovat, že se tak stane nejdříve na přelomu 3. a 4. čtvrtletí, přičemž cena bude zřejmě atakovat hranici 25 tisíc korun.

Technické parametry ASUS ROG Phone II

Kompletní specifikace
Konstrukce171 × 77,6 × 9,5 mm, 240 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 6,59" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 855 Plus, CPU: 1×2,96 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 512 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ne, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/d, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor6 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ4 2019, 24 999 Kč
Diskuze ke článku
Eedx
Zajimavy telefon... a takova mensi připomínka, v tabulce je chybna velikost RAM 32,77GB místo 12GB.
Porydge
Tu baterku závidím. 6000 mAh a tloušťka 9.5 mm... Vysvětlí mi někdo proč ostatní nasazují baterku 3k-4k mAh, maximálně lehce 4k mAh? To aby ušetřili 1-2 mm na tloušťce? Někteří výrobci obětují jacka a všechno možné (je mi jasné, že třeba zmiňovaného jacka se nezbavují kvůli baterce), aby mohli navýšit kapacitu o 100 mAh a Asus do tohoto mobilu našlapal všechno včetně baterky s kapacitou, kterou mají tablety.
Petarda
Nudle. Co tam máte dál?
Martin
Takhle se mi to líbí 6000mAh hned to začíná být super mobil s brutální vydrží ne jak zdechliny s 3k+

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze