V týdnu bude jasno, teploty vystoupají nad tropickou třicítku

Předpověď počasí (zdroj: ČT24)

V pondělí a úterý sice ještě může výjimečně sprchnout, v dalších dnech se ale obloha vyjasní a teploty vystoupají nad třicet stupňů. Klesnout by neměly ani o víkendu, kdy ale od západu dorazí oblačnost a místy se vyskytnou přeháňky i bouřky.

V pondělí se budou teploty na většině území držet mezi čtyřiadvaceti a šestadvaceti stupni Celsia, na horách se vyšplhají na dvacet stupňů. Obloha bude během dne převážně oblačná až zatažená, na severu a severovýchodě se večer a v noci může objevit pár dešťových kapek.

Během úterý se na většině území od západu vyjasní, zataženo zůstane převážně na severovýchodě v Moravskoslezském a Zlínském kraji, kde se také může výjimečně vyskytnout slabý déšť. Teploty zde vystoupají na 24 až 25 stupňů Celsia, na zbytku území se budou pohybovat mezi 28 a 32 stupni. Nejvyšší teploty mohou čekat obyvatelé nížinných oblastí v Čechách.

Počasí v týdnu
Zdroj: ČT24

Na zbytek týdne meteorologové předpovídají velice slunečné dny, vyjasní se na celém území a teploty budou nadále stoupat. Ve středu na šestadvacet až třicet stupňů, místy až k třiatřiceti. Ve čtvrtek už třicítku přesáhnou téměř všude a maxima se budou držet na třiatřiceti stupních. V pátek se ještě o stupeň oteplí, maxima se čekají mezi 30 a 34 stupni Celsia.

O víkendu tropická vedra i bouřky

O víkendu od západu do Česka dorazí zvlněná studená fronta, ta ale bude slábnout a její vliv tak bude jen velice mírný. Teploty by se dále měly pohybovat nad třiceti stupni a atakovat by mohly i pětatřicet stupňů. Sobota bude teplejší než neděle, kdy meteorologové čekají více oblačnosti a na západě republiky se mohou vyskytnout přeháňky i bouřky, ojediněle by mohlo spadnout až 25 milimetrů srážek.