Jičín: Město řeší stav dřevěných soch u Knížete

22.07.2019 13:07

Protože stav čtyř pohádkových soch, které bdí u stezky okolo rybníku Kníže, se nadále zhoršuje, Technické služby města Jičína oslovily Odbor životního prostředí MěÚ Jičín v otázce jejich odstranění.

Jičín: Město řeší stav dřevěných soch u Knížete
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

V současnosti je možné říct, že sochy jsou stabilní a jejich pád nehrozí, z bezpečnostních důvodů však je však město nechalo oplotit. Dřevěná torza jsou domovem chráněného brouka nosorožíka kapucínka. Až město v budoucnu přistoupí k odstranění soch z bezpečnostních důvodů, bude k tomu potřebovat výjimku z ochranných podmínek pro zvláště chráněné druhy živočichů. RM proto pověřila odbor životního prostředí, aby připravil podklady a žádost ke Krajskému úřadu Královéhradeckého kraje k získání výjimky.

Lze vzkázat, že si tyto sochy pohledem užívejme, dokud je v Jičíně máme, přestože už ztratily mnoho ze svého půvabu. Vznikly v zimě 2006 – 2007 po pokácení jasanů ztepilých. Tehdy tato díla byla vytvořena s myšlenkou, že jejich životnost bude omezená. Po dvanácti letech zkrátka nadešel jejich čas. Díla poškozují hlavně plodnice hub a vzlínání vláhy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…