Sluchátka s Fast Pair se naučí podrobně informovat o stavu baterie

Sluchátka s Fast Pair se naučí podrobně informovat o stavu baterie
  • Bude také možné vyhledat jejich polohu
  • Novinky jsou součástí Androidu Q

Google představil technologii Fast Pair už před dvěma roky jako odpověď na podobně vybavená sluchátka AirPods od Applu. Jejím hlavním přínosem bylo zrychlené a zjednodušené párování, kdy pouze stačilo přiblížit sluchátka a potvrdit notifikaci.

Implementace technologie je však závislá na výrobcích hardwaru, a tak je podobně vybavených sluchátek zatím velice málo. Google nad ní však neláme hůl a snaží se ji opět připomenout přídělem nových funkcí. Na googleblog.com pak najdeme informace, které to budou.

Fast Pair

V první řadě je to jeden z palčivých problémů bezdrátových technologií, a to výdrž na baterii. Nově dostanete detailní informace. V případě bezdrátových sluchátek to bude informace o nabití každého jednotlivého sluchátka i krabičky.

Dále budete moci získat detailní informace, například je-li otevřená krabička. Informace o používání headsetu se ukládají společně s vaší polohou, takže si můžete nechat vyhledat, kde jste sluchátka používali naposledy. Všechny novinky by se měly objevit v Androidu Q ještě během tohoto roku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze