Nejnovější

Přehled týdne: 15.7.- 21.7.

Pondělí: Na nové britské padesátilibrovce bude portrét anglického vědce Alana Turinga. Už se těším na všechny ty agresivní homofoby, kteří budou odmítat platit penězi s “nějakým buzerantem”. – V Karlovarském kraji údajně zahlédli v lesích kočku divokou. Jaký je rozdíl mezi kočkou divokou a oprsklou kočkou domácí, to nemám tušení. – Francie slavila výročí pádu Bastily. Událost, kdy se prostý lid francouzský obrátil proti těm, kteří je mají chránit, se letos málem opakovala, protože oslavy provázely pořádně výtržnosti. – To víte, jak se žertovalo, že při tom, jak jsou média čím dál víc politicky korektní, se nakonec dočkáme Jamese Bonda, který bude černý a žena? No… už to tak srandovní není. – Najít čisté a zároveň schované místo, které se dá pomalovat, musí být v dnešní době pro sprejery už dost obtížné. Dva šikulové ze zahraničí ale v Praze jeden takový nádherný flek objevili a posprejovali Karlův most. Co tím myslíte, že památka ze čtrnáctého století není vhodnou parcelou ke sprejování? (JL)

Úterý: Na Facebooku se objevila událost s názvem: Nájezd na Oblast 51. Účast zatím sice potvrdilo přes 1,2 milionu lidí, ale kolik lidí tam 20. září poběží rychle jako Naruto, je ve hvězdách. Nevím, jestli by se Naruto dokázal vyhnout kulkám, ale takový Neo by si vedl ukázkově. – Čínskými sociálními sítěmi koluje snímek největší přehrady Tři Soutěsky. Podle odborníků jí hrozí protržení, čínské úřady však tvrdí, že fotografie je zkreslená. Kde jen soudruzi z ČLR udělali chybu? – Moskevské úřady odmítly pustit do zářijových voleb do městského sněmu desítky opozičních kandidátů, nepodařilo se jim předložit dostatečný počet podpisů od voličů. Aspoň nebude těžké si vybrat kandidáta. Užší výběr = snazší volba. – Nizozemský odvolací soud, který řešil spor o kolekci zlatých předmětů z krymských muzeí, odložil rozsudek. Rozhoduje se , zda zlato připadne Ukrajině či Rusku. O důvod víc dořešit ten Krym. Ne každý uznává anexi. (MoK)

Středa: Hradní kancléř Vratislav Mynář je znovu vyšetřován pro dotační podvod. Jeho firma dostala dva miliony korun na zasněžování a osvětlení sjezdovky v obci Nová Lhota. Sjezdovka ale dodnes nefunguje a Mynář zatím stihl firmu přepsat na starostu Osvětiman. Však ta firma není moje!…To už jsme tu měli, Vráťo. – Sněmovna reprezentantů USA odsoudila výroky Donalda Trumpa proti čtyřem kongresmankám, kterým doporučil se vrátit do země svého původu, když tolik nenávidí Spojené Státy. Trump si za svými výroky stojí a obviňuje republikánskou stranu, že ho dostatečně nebrání. Kamarádi na baterky, to vám říkám. – Evropská média rozebírala osud budoucí předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyenové. Ve své funkci bude prý muset hledat kompromisy a stavět mosty mezi rozhádanými evropskými státy. Zatím se nepotýká s velkou podporou, ale nechme holku ať ukáže, co v ní je. (VK)

Čtvrtek: Čína si našla obětního beránka. Za všechno může primátor Hřib! Politik, o kterém jsme po komunálkách skoro neslyšeli, najednou podkopává čínskou suverenitu a česko-čínské vztahy. Alespoň podle východních soudruhů a Hradu. Takže pokud byste se příště chtěli ptát, proč nedorazily slíbené miliardy, odpověď je jasná. – Katedrála Notre-Dame už se po dubnovém požáru renovuje ve velkém stylu. Nás ale nejvíce zajímá, kdy si tam přijede Emma Smetana udělat další selfie. – Český turista se v Tatrách poranil při útěku před medvědem. To zní určitě lépe, než kdyby se zranil při útoku medvěda. (CZE)

Pátek: Víte o tom, že dvě třetiny únikových her mají bezpečnostní nedostatky? No, kdyby šlo jen zatáhnout za kliku, tak by to asi nebyla moc úniková hra, ne? – Půjde Balda na čtyři roky do vězení, nebo nepůjde? To je oč tu běží. Poslední šanci má první český terorista u Nejvyššího soudu, pak mu nepomůže už ani Alláh, ani Bůh nebo Ódin. Pak už je to jen karma. – Kosovský premiér již podruhé podal demisi kvůli podezření z válečných zločinů. Tak do třetice všeho dobrého, ne? (JŽ)

Víkend: V Moskvě demonstrovalo přes 12 tisíc lidí. Chtějí svobodnější volby. Hahahaha, 12 tisíc lidí? To v Rusku nemají tedy moc velké koncerty. – Itálie pokutuje lidi za vaření kávy na schodech. Návštěva Benátek se turistům prodraží o 24 tisíc korun. Ještě jednou se ptám: ITÁLIE POKUTUJE lidi ZA VAŘENÍ KÁVY na schodech? – Vsadíme se, že klesá počet Čechů závislých na hazardu? – Češi strávili přes 160 hodin pod vodou, pokořili český rekord. Světový rekord v sezení na záchodě je 165 hodin, jen tak pro informaci. – A na závěr zpráva o počasí: Přelom července a srpna bude teplý. (JŽ)

  1. Petr Kaminsky | 22.7.2019 v 14:33 | Odpovědět

    1) “Nějakým buzerantem” – to snad ne? Takove slovni spojeni ocekavam v Blesku nebo Parlamentnich listech. 2) Kocka divoka? Staci trochu googlit. 3) Pořádně výtržnosti? To je jakoby to rikal Babis.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*