Matka vyspávala tři promile, dvouleté dítě chodilo po domě a jezdilo výtahem

  15:20
Kvůli dvouletému chlapci, který sám jezdí výtahem, vyjížděli o víkendu strážníci do jednoho z paneláků v Přerově. Žena, jež si ho všimla, našla i otevřené dveře bytu, kam dítě vešlo. Uvnitř na matraci spala jeho matka, vzbudit ji nešlo. Když si žena odešla pro telefon, aby zavolala pomoc, chlapec zabouchl dveře. V bytě, kde bylo i otevřené okno, tak zůstal s bezvládnou matkou sám.

Na osamoceného dvouletého chlapce narazila obyvatelka jednoho z přerovských paneláků v sobotu, jezdil ve výtahu. Zavolala proto strážníky.

„Oznamovatelka uvedla, že se pokusila zjistit, komu v domě dítě patří. Nakonec nalezla otevřené dveře do bytu, kam dítě zamířilo. Objevila tady ženu ležící na matraci, kterou nebyla schopna vzbudit. Když šla pro telefon, aby zavolala pomoc, dítě za ní zabouchlo dveře. Na zvonění ani klepání strážníků nikdo v bytě nereagoval,“ popsal zástupce ředitele přerovské městské policie Miroslav Komínek. 

V bytě, kde matka dítěte spala, bylo navíc otevřené okno

Jeho kolegové měli strach o zdraví i život jak dítěte, tak ležící ženy, a proto se rozhodli, že dveře otevřou násilím.

Nakonec to ale nebylo potřeba, za kliku vzal uvnitř sám dvouletý chlapec. Strážníci ihned zamířili do bytu. Mimo jiné se ukázalo, že tu bylo otevřené okno, chlapce naštěstí nenapadlo na něj vylézt.

Jeho spící matku se ovšem strážcům zákona podařilo probrat až po několika minutách. Vyšlo najevo, že je silně opilá.

„Při dechové zkoušce nadýchala tři promile alkoholu. Strážníci zůstali na místě, dokud se nepřijela babička, která si chlapce převzala do péče. Případ nepochopitelné nezodpovědnosti předali kurátorkám oddělení sociálně-právní ochrany dětí,“ dodal Komínek.

Autor: