Poté, co Avengers: Endgame pokořili příčky sledovanosti a sesadili z trůnu dlouho vládnoucího Avatara, a v kinech se začal prohánět Spider-Man, jenž se mimochodem natáčel v České republice a část děje se v Praze skutečně odehrává, bylo jasné, že s odchodem některých klíčových postav Marvel Cinematic Universe (MCU) končí jedna velká filmová éra a začíná další.

Prezident Marvel Studios Kevin Feige (46) během víkendového Comic Conu v kalifornském San Diegu oznámil, na jaké další filmy se mohou příznivci komiksových adaptací těšit. Nezaútočí totiž jenom na filmová plátna, ale také hodlá uvést v chod novou streamingovou službu Disney+ (podobně jako je například placený kanál Netflix).

„Během ‚fáze 4‘ se dozvíme nové věci o postavách, které jste mysleli, že již znáte, jako je třeba Black Widow,“ nastínil pro IGN na Comic Conu Feige, který je odpovědný za současnou podobu marvelovského světa. „Zároveň to bude o poznání nových postav, jako The Eternals a Shang-Chi, nových dobrodružství Doctora Strange a Thora, a seriálech na Disney+, u nichž slibuji, že budou neobyčejné a jaké je nikdo nečeká,“ dušoval se Feige, a diváci řičeli nadšením.

Na jaké filmy se tedy můžeme (zatím) těšit?

Black Widow – 1. 5. 2020
Na plátna kin se vrací půvabná herečka Scarlett Johanssonová (34) v roli drsné nájemné vražedkyně Natashi Romanoffové. Kromě ní by se ve filmu měla objevit například Rachel Weiszová (49) či David Harbour (44), který se proslavil ve sci-fi seriálu Stranger Things. Film by měl být aktuálně již v produkci.

Falcon and the Winter Soldier – podzim 2020
Marvelovský seriál, jehož titulními hrdiny se stanou válečný veterán Sam Wilson v podání Anthonyho Mackieho (40) a Bucky Barnes Sebastiana Stana (36). Děj by se měl odehrávat krátce po Endgame a roli záporáka Barona Zema si v něm zopakuje Daniel Bühl (41).

The Eternals – 6. 11. 2020
Skupinka Eternals je sice známá čtenářům komiksů, na plátně by se měli objevit docela poprvé. Ve filmu, který se na plátna kin chystá příští podzim, se objeví celá řada známých tváří: například Angelina Jolieová (44), Salma Hayeková (52) či Richard Madden (33).

Shang-Chi and The Legend of the Rings – 21. 2. 2021
První asijský superhrdina marvelovského světa v hlavní roli v podání kanadského herce Sima Liu (30) zaútočí na kina začátkem roku 2021.

WandaVision – jaro 2021
Další seriál, který má za cíl představit vedlejší, ne však nedůležité postavy Avengers, tedy Scarlet Witch alias Elizabeth Olsenovou (30) a Paula Bettanyho (48) jakožto Visiona. Děj se bude pravděpodobně odehrávat před dvěma posledními filmy, tedy Infinity War a Endgame.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 7. 5. 2021
Elizabeth Olsenová by se jakožto Wanda Maximoffová měla objevit i v druhém díle Doctora Strange, příběhu geniálního, i když lehce arogantního kouzelníka v podání Benedicta Cumberbatche (43). Film by měl být se seriálem WandaVision propojený.

Loki – jaro 2021
O tom, že Loki, nevlastní bratr mocného boha hromu Thora, dostane vlastní seriál, se mluvilo už delší dobu. Nyní je jasné, že se ho fanoušci Toma Hiddlestona (38) dočkají už za dva roky. To, že se jeho hrdinovi podařilo přežít svou vlastní smrt v Infinity War, už ostatně není od Endgame tajemstvím.

What If…? – léto 2021
Animovaný seriál What If…? by se měl týkat alternativních realit v rámci celého marvelovského světa. A i když půjde „jenom“ o kreslený pořad, hvězdy z hraných filmů a seriálů by měly propůjčit své hlasy i svým animovaným alteregům.

Hawkeye – podzim 2021
Také další vedlejší postava, lukostřelec Hawkeye Jeremyho Rennera (48), získá vlastní film. Mnozí příznivci této postavy se přitom modlí, aby se děj chystaného filmu týkal Hawkeyovy temné stránky alias drsného zabijáka Ronina.

Thor Love and Thunder – 5. 11. 2021
Asgardský superhrdina Thor v podání urostlého Chrise Hemswortha (35) získá svůj už v pořadí čtvrtý samostatný film. Na plátno by se s ním měla vrátit Natalie Portmanová (38), která by se údajně měla stát prvním ženským Thorem, a také Valkýra Tessy Thompsonová (35). Ta by měla být pro změnu první bisexuálkou v takovémto blockbusteru.

VIDEO: Avengers: Endgame trailer

Fotogalerie
58 fotografií