Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta jde do druhé sezony pod Kruppem. S posilami vyhlíží nápravu posledních výsledků

Od stříbra v roce 2016 se Sparta marně snaží navázat na zisk extraligové medaile. Jednou skončili Pražané ve čtvrtfinále, dvakrát dokonce už v předkole play-off. Výrazně posílený kádr pod vedením trenéra Uweho Kruppa, který v klubu vstupuje do druhé sezony, zahájil část letní přípravy na ledě.

Zklamání hokejové Sparty po vyřazení v předkole play-off
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Pražané absolvovali úvodní trénink pod německým koučem Uwem Kruppem s brankářem Michalem Neuvirthem, který se s týmem připravuje na boj o návrat do NHL. Naopak chyběli z osobních důvodů Matúš Sukeľ a ze zdravotních důvodů Jan Buchtele a Daniel Přibyl, jenž by měl jít na led po dlouhé rekonvalescenci až během srpna.

Vedle Sukeľa posílili tým po další obměně útočníci Marek Kvapil, Vladimír Růžička mladší, David Dvořáček, Martin Dočekal, Michal Řepík a naposledy se s vedením klubu dohodl před týdnem i bek Adam Polášek.

"Konkurence je vysoká, přišli kvalitní hráči a nikdo nemá své místo jisté. Hodně hráčů, málo míst. Bude to boj. Každý bude makat a bojovat, aby se do týmu prodral. Nikdo teď neví, na čem je. Ale všichni začínáme na stejné startovní čáře. A vždycky je lepší, když máte konkurenci, než když máte něco jistého," uvedl zkušený útočník Lukáš Pech.

Je nám líto, video expirovalo.
Bez Kumstáta a s Hlinkou jen v realizačním týmu začala Sparta přípravu na ledě

Věří, že Sparta může opět pomýšlet hodně vysoko. "Každý rok je jiný. Začíná nový ročník. Uvidíme, jak chytneme začátek. Nemá cenu říkat něco dopředu. Máme nějaké své cíle a těch se budeme držet," řekl Pech.

Podobně jako spoluhráči se i pětatřicetiletý centr těšil na led. "Ten letní dril je ale zapotřebí. Každý má nějaké slabé stránky, na nichž musí v létě zapracovat. Bez té letní přípravy by bylo těžší v sobě najít tu sílu. Trénovali jsme osm týdnů, pak jsme dostali tři týdny volna, ale každý trénoval individuálně. Myslím, že máme natrénováno. Uvidíme, co z toho bude," konstatoval Pech.

Změny v klubovém vedení nijak moc neřešil. "Já jsem tady jako hráč. I nové vedení po mně bude chtít stejné výkony, ne-li lepší. Pro mě se nic nemění. Musím makat, ať tam sedí kdokoliv," podotkl Pech.

Dobrý pocit ze složení týmu měl i Řepík. "Na papíře to vypadá dobře, ale jak všichni víme, tak papír nic moc nevyhrává. Musíme hlavně udělat dobrou partu v kabině a táhnout za jeden provaz, ať se děje, co se děje. A já věřím, že budeme hrát dobře," prohlásil Řepík.

Spartu čeká na úvod série osmi přípravných utkání pražské derby se Slavií, s níž se utká v úterý 6. srpna. Zpestřením bude silně obsazený turnaj v Mannheimu ve druhé polovině srpna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články