Třeboň: Město získalo dotace na obnovu památek

22.07.2019 16:01

Díky úspěšné žádosti podané městem Třeboň bude možné zajistit obnovu kaple sv. Víta. Finanční příspěvek z programu Podpora obnovy kulturních památek Ministerstva kultury ČR ve výši 181 tis. Kč spolu s podílem města ve výši 106 tis. Kč bude využit na opravu venkovních a vnitřních omítek, opravu vstupních dveří do sakristie a renovaci nátěrů.

Třeboň: Město získalo dotace na obnovu památek
Foto: Třeboň
Popisek: Třeboň

Současně jsme získali dotaci na opravu dvou seníků na Mokrých lukách. Město Třeboň prostřednictvím Národního památkového ústavu zažádalo Ministerstvo kultury ČR o dotaci z Havarijního programu a získalo částku 150 tis. Kč.

„O památky se v Třeboni staráme a snažíme se využít možnosti dotačních titulů, abychom získali další zdroje pro financování obnov těchto perliček, kterých je na náhrdelníku Třeboně mnoho. Máme strategii a postupujeme tak, abychom se postarali pokud možno o maximální zlepšení,“ dodala místostarostka Jana Grammetbauerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…