Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciarda zažaloval jeho bývalý poradce

Ricciarda zažaloval jeho bývalý poradce

Chce po něm deset milionů liber

Daniel Ricciardo se nejspíše podívá k soudu. Jeho bývalý poradce na něj podal žalobu, protože mu závodník údajně dluží pakatel – deset milionů britských liber.

Muž jménem Glenn Beavis opírá své nároky o tvrzení, že Ricciardo a jeho management mu nepoukázali provizi za aktivity spojené s uzavřením smlouvy s Renaultem. Má jít konkrétně o dvacet procent z jezdcova základního platu a další benefity, mezi nimi i osobní automobil Renault.

Ricciardo samozřejmě nehodlá platit nic: „Žaloba ze strany Glenna Beavise je zcela bezpředmětná. Je škoda, že se rozhodl k tomuto kroku, vůči němuž se hodlám bránit všemi právními prostředky.

Daniel Ricciardo se dostal do sporu se svým bývalým poradcem

Formálně je spor veden mezi Beavisovou firmou Sivana Sports International FZE a Ricciarda zastupující společností Whitedunes. Ta má sídlo na Britských Panenských ostrovech a sestává z Daniela, jeho rodičů Grace a Joea a rodinného přítele Joea Passioneho.

Beavis pracoval pro Ricciarda od roku 2012, ale v loňském prosinci se obě strany ne právě v nejlepším rozešly. Beavis si nicméně vyprosil čas do konce ledna, aby dotáhl do konce Australanův přestup k Renaultu. Jenže se mu to nepodařilo ani k tomuto datu. Definitivní kontrakt byl uzavřen až 7. března, pouhých deset dní před začátkem sezony.

S tím nebyli Ricciardo a lidé kolem něj vůbec spokojeni a proto 4. dubna a znovu 30. května Beavisovi sdělili, že nic nedostane. Konečné slovo tak bude mít soud.