Jakub Dvořák
23. července 2019 • 10:35

Nehrál, protože nechtěl. Zidane v Realu odstřihl Balea, řešení je v Číně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dny Garetha Balea v Realu Madrid jsou definitivně sečteny. Jinak si dění kolem velšské hvězdy za poslední dny nelze vysvětlit. Na americkém turné jej Zinedine Zidane nevzal proti Bayernu Mnichov ani na lavičku. Důvod? „Nehrál, protože klub pracuje na jeho odchodu,“ prohlásila francouzská legenda. „Čím dřív se vše vyřeší, tím lepší to bude.“



Překvapivý konec? Ale kdeže. Že k rozchodu mezi třicetiletým křidelníkem a madridským velkoklubem dojde, bylo jasné takřka od chvíle, kdy se rodák z Marseille podruhé vrátil na lavičku Realu. Už v květnu nejdražší posilu v dějinách ignoroval a bylo zřejmé, že jejich společné angažmá na Santiago Bernabeu nebude mít dlouhého trvání.

Zlomovým okamžikem bylo, když Zidane v posledním ligovém utkání nechal Balea sedět celých 90 minut na lavičce. „Nekoukám se na minulost, ale řeším, co je teď. Nikdo mu nevezme zásluhy pro klub, ale když se mi něco nelíbí, tak to prostě neudělám,“ vysvětlil po zápase důvod ignorování hvězdného Velšana.

Zidane překvapil otevřeností

Americké turné v celém příběhu zapůsobilo jako rozbuška. Když Francouz vybíral tým pro první přípravný duel proti Bayernu Mnichov, záměrně Balea z nominace vynechal. Ten prohru od německého soupeře sledoval z lóže jen pár metrů od prezidenta Florentina Péreze. Muže, který se velšského reprezentanta dlouhá léta před trenéry zastával, tentokrát ale přistoupil na všechna Zidanova přání. I na to, aby Bale z klubu odešel.

Když se novináři po zápase Zidana ptali, co se děje kolem Balea, všechny překvapil, jak otevřeně zareagoval: „Nehrál, protože nechtěl. Pracujeme na jeho odchodu, proto nebyl v sestavě. Čím dříve se to vyřeší, tím to pro obě strany bude lepší.“

Za jeho krokem podle zahraničních médií stálo ale vícero důvodů. Například podle serveru ESPN se Zidanovi nelíbilo, jak hráč na tréninku působí mdle. Jiné zdroje zase uvádějí, že hráčův agent Jonathan Barnett tlačil na Real, aby jeho klient nehrál z důvodu možného zranění, které by odchod z Madridu zhatilo.

I přesto si ale do Zidana podruhé v krátké době rýpl. „Jestli Gareth odejde, tak proto, že on sám chce. Zidanovy kroky s tím nebudou mít nic společného,“ vzkázal.

A není to tak dávno, co se Barnett do trenéra Realu navezl za to, že nedal Baleovi v závěru minulé sezony šanci. „V mých očích je to jeden ze tří až čtyř nejlepších hráčů na světě. To je můj názor. Pan  Zidane má asi jiný,“ uvedl v květnu.

Po nedělním Zidanově prohlášení je téměř jasné, že číslo jedenáct bude pro nadcházející sezonu volné. Španělská média informují o tom, že Real registruje zájemce z Číny (Jiangsu Suning a Peking Guoan), kteří jsou schopni akceptovat Baleův obří roční plat 17 milionů eur (cca 438 milionů korun). Ještě předtím se vedení madridského klubu snažilo hráče nabídnout Manchesteru United, Tottenhamu či PSG.

Stejně jako Zidane, ani jeden z trenérů těchto klubů však nemá o třicetiletého křídelníka zájem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud