O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Vedoucí styčné kanceláře ústřední vlády ČLR v Hongkongu Wang Zhimin ostře odsoudil násilné chování některých radikálních demonstrantů v Hongkongu
2019-07-23 16:35:16 cri

Večer 21. července zablokovali někteří radikální demonstranti sídlo styčné kanceláře ústřední lidové vlády ČLR v Hongkongu, natřeli státní znak na budově této kanceláře černou barvou, na vnější stěnu nasprejovali urážlivá slova a snažili se proniknout do kancelářské budovy, což vyvolalo v hongkongském společenství obavy a rozhořčení. Vedoucí styčné kanceláře ústřední vlády ČLR v Hongkongu Wang Zhimin (Wang Č'-min) ostře odsoudil chování pachatelů těchto násilných činů. Uvedl, že styčná kancelář ústřední vlády ČLR v Hongkongu bude jako vždy rozhodně plnit své povinnosti, které jí ukládá ústřední vláda, a podporovat účinnou správu vlády Zvláštní administrativní oblasti Hongkong v souladu se zákony.

Wang Zhimin téhož dne na tiskové konferenci ostře odsoudil násilné chování některých radikálních demonstrantů, kteří zablokovali sídlo styčné kanceláře ústřední lidové vlády ČLR v Hongkongu. Věří, že vláda Zvláštní administrativní oblasti Hongkong, policie a příslušné orgány rozhodně potrestají pachatele těchto nezákonných činů v souladu se zákony.

Wang Zhimin mimo jiné zdůraznil, že v poslední době došlo v Hongkongu k intenzivním demonstracím, některé z nich zcela překročily rozsah pokojných demonstrací a vážně se dotkly pocitů celého čínského lidu, včetně více než 7 milionů hongkongských krajanů.

Wang Zhimin se vyslovil v tom smyslu, že styčná kancelář ústřední vlády ČLR v Hongkongu bude jako vždy rozhodně plnit své povinnosti, které jí ukládá ústřední vláda, a bude podporovat účinnou správu vlády Zvláštní administrativní oblasti Hongkong v souladu se zákony. Bude také podporovat místní policii, aby rozhodně potrestala pachatele zmíněných nezákonných činů v souladu se zákony pro prosperitu a stabilitu Hongkongu.

Pepa

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China