‚Vítejte v pekle! Jdeme si pro vás!‘ Fanoušci Trabzonsporu pořádají nájezdy na twitter Sparty

Jestli na ně v 3. předkole Evropské ligy skutečně vyšel ten nejhorší možný los, to fotbalisté Sparty zjistí, až když budou mít s Trabzonsporem po zápasech. Turecké nájezdy ale na Letné už stejně pocítili. Bezprostředně po tahání z osudí v Nyonu totiž fanoušci Trabzonsporu doslova zaplavili twitter pražského klubu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Vítejte v pekle! Jdeme si pro vás!“ Tyto folklórní nápěvy, obrázky tribun pokrytých dýmem nebo gify, kde populární turecký kuchař Nusret Gökce připravuje paličku na maso, to jsou příklady publikovatelných tweetů, které turečtí fanoušci jeden po druhém přidávají na účty Sparty a na které se menšina sparťanských příznivců snaží odpovídat.

Well come to HeLL 😈😈 https://t.co

14:24 – 22. 07. 2019

1 70

To správce sociálních sítí letenského klubu Lukáš Pečeně naopak reakce promazává. „S nálety tureckých fanoušků na naše sociální sítě jsme se setkali už v minulosti – třeba v době, kdy do Sparty přestupoval Semih Kaya -, takže nám včera hned po losu bylo jasné, že se zase spustí na twitteru a na instagramu taková ta turecká bouře v komentářích. Sledujeme to, a pokud se tam objeví nějaké vulgarity, tak to mažeme,“ popisuje pro Radiožurnál Lukáš Pečeně s tím, že on i jeho kolegové mají často problém zjistit, co Turci vlastně vzkazují. Turecky totiž nemluví.

The Blacksea Storm🌊🌊🌊 https://t.co

14:30 – 22. 07. 2019

15

Sparta je na sociálních sítích aktuálně asi nejčinorodějším českým klubem. Přestupy, novinky nebo pohledy do zákulisí často uveřejňuje pomocí nápaditých příspěvků. A nyní si na Letné pohrávají s myšlenkou „popíchnout“ turecké fanoušky.

„Taková myšlenka vznikla v mojí hlavě, ale musíme brát v potaz to, že do Turecka všichni ještě pojedeme a budeme se tam muset potkat se všemi fanoušky přímo na místě. Myslím si, že kdybychom chtěli udělat nějaké video směrem k tureckým fanouškům nebo k tureckému klubu, tak ideální příležitost by na to byla ve chvíli, kdy bychom je vyřadili,“ dodal Pečeně.

Takže případně 17. srpna. O týden dřív Sparta hostí Trabzonspor na Letné a to se tureckých nájezdů bát nemusí. Kvůli výtržnostem vlastních příznivců bude mít totiž uzavřený stadion.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme