Páník vyzdvihl brankářského čekatele Budínského: Myslím, že se jeho výkon bude stupňovat

Páník vyzdvihl brankářského čekatele Budínského: Myslím, že se jeho výkon bude stupňovat

Kouč Baníku Bohumil Páník si po prvních třech bodech nového soutěžního ročníku pochvaloval i to, že byl svědkem větší nabídky do mezihry.

Ani tak to však v Karviné ještě nebylo stoprocentní. "K některým hráčům budu mít výtky. Ještě mohla být vyšší aktivita, čekal bych víc od prostoru deset. A pořád nám chybí odvaha, abychom zvládali některé situace lépe," pronesl bývalý stratég zlínských Ševců.

Ten na půdě MFK vynechal ze sestavy Hrubého, Holzera či Baroše, kteří nenastoupili ani na minutu a dotyčný tah mu vyšel. "Změny nám pomohly," neměl problém přiznat šéf Filla, Diopa, Stronatiho a spol.

Pochvalu si pak od něj vysloužil šestadvacetiletý slovenský strážce svatyně Viktor Budinský, jenž odchytal první dvě kola a podle všeho by mohl zasáhnout i do toho třetího proti Teplicím...

"Podržel nás i gólman, jméno Budinský je na tomto stadionu známé, což se zase ukázalo," připomněl ostřílený kouč jeho jmenovce, který v Karviné strávil pár let a od léta je součástí Mladé Boleslavi.

"Měl dobře postavenou branku, stál tam, kde měl. Pochytal spoustu věcí, nezmatkoval. Byl v klidu, navíc si myslím, že se jeho výkon bude stupňovat," pokračoval v pochvalách někdejšího brankáře Banské Bystrice, Vlašimi, Sparty či Bohemians 1905 Páník.

V uplynulé sezoně ho čerstvě sedmatřicetiletý Laštůvka mezi tři tyče téměř nepustil. Že by pozvolný obrat situace a střídání rolí?