Plzeň v zápase předkola Ligy mistrů s Olympiakosem byla lepší. Gól ale na západě Čech nepadl

Viktoria Plzeň remizovala v 2. předkole Ligy mistrů doma s Olympiakosem Pireus 0:0. Větší šance měli celý zápas Západočeši, řecký vicemistr se většinu zápasu jen bránil a velkou šanci si nepřipsal. Odveta se hraje příští týden v Řecku. Vítěz dvojzápasu si ve 3. předkole zahraje s Basaksehirem Istanbul, poražený nastoupí ve 3. předkole Evropské ligy proti Antverpám.

Plzeň (Aktualizováno: 21:51 23. 7. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Hrošovský z Plzně a Omar Elabdellaoui z Pirea v zápase 2. předkola Ligy mistrů

Patrik Hrošovský z Plzně a Omar Elabdellaoui z Pirea v zápase 2. předkola Ligy mistrů | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Plzeň nastoupila s krajními obránci Hlouškem a Havlem, kteří nahradili disciplinárně potrestaného Limberského, respektive zraněného Řezníka. I potřetí v sezoně v základní sestavě dostala šanci letní posila záložník Kalvach.

Zápas začal opatrně, trochu víc ze hry měla Plzeň. Měla ale problém s pevnou obranou Řeků. Na konci první desetiminutovky Řekové mohli zahrozit z rohu, nic z toho nebylo.

ONLINE: FC Viktoria Plzeň - Olympiakos FC 0:0

Číst článek

O pět minut později krásnou spolupráci Čermáka a Hlouška Olympiakos odvrátil na roh. Z něho zahrozil Kalvach, ale střela z voleje mu nesedla a skončila vysoko nad brankou.

Hra pak pokračovala bez větších šancí. Ve 22. minutě musel po zranění střídat kapitán řeckého týmu Avraam Papadopoulos, kterého nahradil Ousseynou Ba.

Ve 38. minutě si připsal největší šanci prvního poločasu Aleš Čermák, který šel sám z úhlu na brankáře Josého Sa, kterého ale nepřekonal.

První utkání s @olympiacos_org branku nepřineslo. Do Řecka tak pojedeme s nerozhodným stavem 0:0.

#fcvp #UCL #PLZOLY

20:50 – 23. 07. 2019

4 12

Těsně před koncem poločasu Aleš Čermák poslal centr od rohového praporku na hlavu Pernici, který zakončoval. Jeho tečovaný pokus nakonec skončil na tyči. Plzeň pak posledních několik minut Olympiakos tlačila, gól ale vstřelit nedokázala.

Hrají v Řecku, mezi sebou ale mluví španělsky. Za Olympiakos hraje celá řada zahraničních hráčů

Číst článek

Do druhé půle vstoupila lépe Plzeň. V 50. minutě José Sa podskočil centr z levé strany, Kayamba se trochu překvapivě dostal k míči, ale zakončil jen do boční sítě. I nadále byla Plzeň lepší, větší šanci si ale nepřipsala. Olympiakos se spíše jen bránil, zahrozit se mu povedlo jen v 64. minutě, kdy vybojoval roh.

Větší závar před Hruškovou brankou přišel v 71. minutě, kdy se na hrotu překvapivě objevil obrovský stoper Olympiakosu Semedo. Hráči Plzně ale jeho nebezpečnou hlavičku i další pokusy Semedových spoluhráčů ubránili. V dalších minutách pak byl lepší řecký vicemistr.

Pěknou šanci si čtvrt hodiny před koncem připsal útočník Bouchalakis, branku nakonec netrefil. Závěr zápasu sice patřil týmu z Peloponéského poloostrova, jednu šanci si ještě ale připsala i Viktorie. Těsně před koncem střídající Mihálik tváří v tváří nepřekonal brankáře Olympiakosu. Rozhodčí však stejně odpískali ofsajd.

Západočeši poprvé v nové sezoně zaváhali a nenavázali na předchozí ligové výhry nad Olomoucí a Libercem. V kvalifikaci Ligy mistrů nedokázali plzeňští hráči zvítězit poosmé za sebou.

Trenér Pavel Vrba ale svým svěřencům nevyčítal, že je neproměnili. „Nemyslím si, že bychom se chovali nějak špatně ve finální fázi, protože si myslím, že třeba střelu Čermáka výborně chytl brankář hostů. To, že jsme nastřelili tyčku, to se ve fotbale stává ve finální fázi, že jsme štěstí neměli. Bohužel jsme šance neproměnili a za týden doufám, že dáme gól. Budeme dělat všechno pro to, abychom postoupili,“ citoval Radiožurnál Vrbu.

Úvodní utkání 2. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Viktoria Plzeň - Olympiakos Pireus 0:0
Rozhodčí: Guida - Carbone, Bindoni (všichni It.). ŽK: Havel - Semedo. Diváci: 10 632.
Sestavy:
Plzeň: Hruška - Havel, Pernica, Brabec (72. Hejda), Hloušek - Kalvach, Hrošovský - Kayamba, Čermák (83. Mihálik), Kopic - Krmenčík (69. Chorý). Trenér: Vrba.
Olympiakos: Sá - Elabdellaoui, Semedo, Papadopulos (22. Ba), Tsimikas - Buchalakis, Guilherme - Podence, Valbuena (56. Camara), Masuras (81. Randjelovič) - Guerrero. Trenér: Martins.

Petr Jadrný, Jan Suchan, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme