23. července 2019 • 18:25

LIGOVÝ INSIDER: Kozáka sráží, že chce až moc. Belgie je správný směr

Autor: TV iSport, šf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavně dva hráči stáli za zlepšením pražské Sparty, která se proti Jablonci (2:0) revanšovala fanouškům za prohru v úvodním kole FORTUNA:LIGY proti Slovácku. Alespoň podle bývalého reprezentačního stopera Martina Jiránka. „Zápas udělali Kanga s Plavšičem,“ říká v novém díle svého pořadu Ligový insider. Nejen oni se však předvedli v jiném světle. „Vstup sparťanů do utkání byl úplně jiný, vyvarovali se osobních chyb. Bylo vidět, že mají nůž na krku, měli spoustu šancí,“ hodnotí Jiránek.



Dvě z nich Letenští proměnili, a to díky Adamu Hložkovi a právě Kangovi, který přidal krásnou pojistku. Naopak opět se střelecky nedařilo sparťanskému kapitánovi Liboru Kozákovi. Ani v jednom zápase na ligovém startu nepotvrdil očekávání, že bude gólovým zabijákem. „Kdyby své příležitosti proměnil, měl by dneska pět gólů,“ počítá Jiránek. Kde bronzový medailista z EURO 2004 vidí chybu? „Je vidět, že moc chce, kolikrát je to na škodu. Je kapitán, je na něho tlak, možná by měl trochu zvolnit,“ domnívá se Jiránek.

Hotový brankostroj rozjeli ve druhém ligovém kole rivalové ze Slavie, nicméně hlavním letním tématem je vedle příchodu Nicolae Stancia situace ve středu obrany, odkud zmizeli špičkoví stopeři Simon Deli a Michael Ngadeu. Podle Jiránka tím Slavia přišla o převahu ve vzduchu a soubojích, výhodou nynější dvojice Ondřej Kúdela – David Hovorka zase může být lepší rozehrávka. „V české lize si poradí, problémy ale možná budou mít v Evropě,“ míní Jiránek.

Pokud jde o vášnivě propíranou letní vlnu odchodů špičkových hráčů z české ligy do Belgie, která se týká vedle Ngadeua a Deliho i plzeňského kapitána Patrika Hrošovského, bývalý obránce Regginy, moskevského Spartaku či Birminghamu se nad odchody do této země nepozastavuje. „Belgická liga je sledovaná, určitě je to krok správným směrem,“ tvrdí.

Podívejte se na videu i na to, co říká Martin Jiránek o trefě Adama Hložka, jak hodnotí sparťanského stopera Semiha Kayu nebo co říká na nevšední příběh jabloneckého stopera Jiřího Váni.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud