předkola - 2. předkolo - nemistrovská část - 1. zápasy
23.07.2019 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Plzeň neinkasovala, s Olympiakosem se rozešla bez branek

Hráči Plzně vstoupili do druhého předkola proti řeckému Olympiakosu bezbrankovou remízou. Splnili tak základní úkol a udrželi na svém stadionu čisté konto, avšak vzhledem k průběhu utkání je jeho výsledek spíše zklamáním.

Červenomodří nastoupili s Havlem a Hlouškem na krajích obrany, mezi nimi s Pernicou operoval Brabec a na hrotu vyběhl Krmenčík. Úvod zápasu se nesl spíše v poklidném duchu, první vzrušení přišlo ve Štruncových sadech po čtvrt hodině. Hlouškovu přihrávku ale na poslední chvíli před Kopicem odkopl bránící hráč.

Právě Kopic se postaral o nejhezčí akci první půle, když po povedeném individuálním průniku vyslal za obranu Čermáka, ten však na gólmana nevyzrál. Dva hlavní aktéři této příležitosti si po chvíli role vyměnili, po Čermákově rohu Kopic hlavičkoval do tyče.

Po návratu z kabin měl zase gól na kopačkách aktivní, ale leckdy nepřesný Kayamba. Reputaci si nevylepšil ani v padesáté minutě poté, co k němu propadl Havlův centr. Konžan zakončoval pouze do boční sítě.

Asi patnáct minut před koncem zahrozili i Řekové. Bouchalakis měl na pravé straně dost místa, navedl si míč a levou nohou o metr minul tyč Hruškovy brány. Skórovat ještě mohli i domácí. Havel narazil do obránce, míč se dostal k Mihálikovi, jenž napálil pouze brankáře. Vzrušení ale bylo zbytečné, pomezní (byť nesprávně) zvedl praporek.

Viktoriáni tak soupeřovu oslabenou defenzivu překonat nedokázali, šanci na reparát budou mít v odvetě v Pireu. Na horké řecké půdě hrají příští úterý od 20:30.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (635)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele